Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των 6 ετών παραμένει ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,15% και τα 1.539,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά άνω των 6 ετών παραμένει ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,15% και τα 1.539,95 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο «έσπασε» νωρίτερα το «ψυχολογικό όριο» των 1.550 δολ. ανά ουγγιά
Κέρδη καταγράφει σήμερα Δευτέρα (26/8) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, καθώς η νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έχει στρέψει τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 1.539,95 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 1.552,90 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το «ψυχολογικό όριο» των 1.550 δολαρίων.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα παό τον Απρίλιο του 2013, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής το 2019 κέρδη της τάξεως του +20%, εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
«Βλέπουμε μία στροφή προς τα ασφαλή καταφύγια όπως είναι ο χρυσός, εν μέσω ενδείξεων οικονομικής αστάθειας», σχολίασε ο αναλυτής της Kotak Securities, Madhavi Mehta, προσθέτοντας ότι «οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ο χρυσός έχουν συνήθως μία αρνητική συσχέτιση».
Όσον αφορά τη Federal Reserve, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την περασμένη Παρασκευή (23/8) στο Jackson Hole, ο πρόεδρος της τράπεζας Jerome Powell, δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε καλή κατάσταση», καθώς και ότι η τράπεζα «θα δράσει κατάλληλα» ώστε να διατηρηθεί σε ισχύ η τρέχουσα οικονομική επέκταση.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Fed προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, κατά 25 μονάδες βάσης, με τις αγορές να αναμένουν πλέον μία ακόμα μείωση κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας και τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τα διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ, προκειμένου να αξιολογήσουν περαιτέρω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης