Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η θέση της ΕΕ για το Brexit παραμένει ενιαία - Η Βρετανία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Κομισιόν: Η θέση της ΕΕ για το Brexit παραμένει ενιαία - Η Βρετανία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι ακόμα και σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit, η Βρετανία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Στο γεγονός ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit παραμένει ενιαία, αναφέρθηκε σήμερα (26/8) η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλώντας παράλληλα τη Μεγάλη Βρετανία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της Κομισιόν, «η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit είναι ενιαία και είναι γνωστή», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «σε περίπτωση μη συμφωνία για το Brexit, η Βρετανία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησε σαφές ότι «η Βρετανία δεν έχει αναπτύξει από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωσης την ιδέα ότι το ποσό που θα καταβάλλει για το Brexit θα είναι μικρότερη στην περίπτωση μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία».
Νωρίτερα, ο αρμόδιος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, δήλωσε ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά το Brexit, θα συζητηθεί αφότου η Μεγάλη Βρετανία καταβάλλει το ποσό των 39 δισ. στερλινών που έχει συμφωνηθεί.
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταβάλλει το ποσό που οφείλει, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί μία εμπορική συμφωνία», τόνισε ο κ. Verhofstadt, ο οποίος πρόσθεσε ότι «μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αυτή θα είναι η πρώτη προϋπόθεση για οποιεσδήποτε συνομιλίες».
Τα σχόλια από την πλευρά της Ευρώπης έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, ότι σε περίπτωση ενός Brexti χωρίς συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει το ποσό αποχώρησης που προβλέπει το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης