Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Είμαστε κοντά σε συμβιβασμό με την Γαλλία για τον ψηφιακό φόρο

Trump: Είμαστε κοντά σε συμβιβασμό με την Γαλλία για τον ψηφιακό φόρο
Γαλλία και ΗΠΑ φαίνεται να βρήκαν μια κοινή λύση στο θέμα επιβολής φόρου σε εταιρείες τεχνολογίας
Ο Donald Trump ισχυρίζεται ότι βρίσκεται κοντά σε συμβιβασμό με την Γαλλία για τον ψηφιακό φόρο.
Γαλλία και ΗΠΑ φαίνεται πως συμφώνησαν σε σχέδιο για τον γαλλικό φόρο ψηφιακών υπηρεσιών στην Σύνοδο Κορυφής των G7.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία η Γαλλία θα επέστρεφε στις εταιρείες τεχνολογίας τη διαφορά μεταξύ του ποσού των κερδών βάσει του σημερινού ψηφιακού μοντέλου φορολογίας και του ποσού που οφείλουν οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος του ΟΟΣΑ.
Η Γαλλία ανακοίνωσε φόρο 3% τον Ιούλιο του 2019, ο οποίος στοχεύει σε περίπου 30 εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων βέβαια κολοσσών όπως η Facebook, η Amazon και η Google. Εφαρμόζεται σε οργανισμούς με ετήσια κέρδη άνω των 750 εκ. ευρώ που προέρχονται από "ψηφιακές δραστηριότητες".
Οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του φόρου, με τον πρόεδρο Trump να απειλεί με δασμούς σε γαλλικά αγαθά ως αντίποινα.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel είπε ότι οι χώρες του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) θα ήθελαν μια λύση για την ψηφιακή φορολογία μέχρι το 2020.
Την Παρασκευή, οι Financial Times και το πολίτικο, επικαλούμενοι εσωτερικά έγγραφα ισχυρίστηκαν ότι η Ε.Ε. σχεδιάζει να ιδρύσει ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο αξίας 110 δισ. δολαρίων για επενδύσεις σε ευρωπαίκές εταιρείες. Σύμφωνα με τις αναφορές, η πρόταση στοχεύει στο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να φτάσουν τους ανταγωνιστές τους (δηλαδή τις ΗΠΑ και την Κίνα) με το σχέδιο φορολόγησης των τεχνολογικών γιγάντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης