Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Paperpack: Αναμένει EBITDA 4,5 εκατ. ευρώ το 2019 - Δεκαπλασιάστηκε σε 7 χρόνια η τιμή της μετοχής

tags :
Paperpack: Αναμένει EBITDA 4,5 εκατ. ευρώ το 2019 - Δεκαπλασιάστηκε σε 7 χρόνια η τιμή της μετοχής
Η αύξηση του EBITDA στο πρώτο εξάμηνο του 2019 αποδίδεται στην αύξηση κατά 16% των πωλήσεων αλλά και στην επίδραση του ΔΠΧΑ 16
Διπλασιασμό EBITDA περιμένει η Paperpack το 2019 μία εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να καταστήσει τη μετοχή εξαιρετικά ελκυστική παρά το γεγονός ότι η αποτίμηση από το 2012 έχει δεκαπλασιαστεί.
Τότε διαπραγματευόταν κάτω από τα 0,40 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 3,70 ευρώ με αποτίμηση 14,6 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια η μερισματική απόδοση της μετοχής είναι αρκετά υψηλή.
Όπως αναφέρει η εταιρεία «καθώς αναμένεται σταθερότητα της οικονομικής δραστηριότητας κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρήσεως, η οποία κατά βάση σχετίζεται με την αποδοτικότητα των μέτρων που λαμβάνει η Ελληνική κυβέρνηση για την αναζωογόνηση της οικονομικήςδραστηριότητας, η Διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί σε αυξημένα επίπεδα σε σχέση με αυτά του 2018 (16,6 εκατ. ευρώ).
Η εξέλιξη του κύκλου εργασιών αναμένεται να επηρεάσει τα μικτά περιθώρια κέρδους.
Στόχος της Διοικήσεως κατά το β’ εξάμηνο του 2019 είναι η διατήρηση του μικτού περιθωρίου σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτά του α’ εξαμήνου( 32,92% από 27,46% στο πρώτο εξάμηνο του 2018), το οποίο με τη σειρά του θα διατηρήσει τα EBITDA σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ και η επίτευξη κερδών μετά την αφαίρεση των φόρων ώστε να ενισχυθούν τα Ίδια Κεφάλαια».
Θα αποτελούσε ουσιαστικά ρεκόρ η επίτευξη EBITDA άνω των 4,5 εκατ. ευρώ αφού τα προηγούμενα χρόνια η εταιρία, δεν είχε καταφέρει να φέρει τέτοιο αποτέλεσμα.
Μάλιστα μια τέτοια εξέλιξη,  θα οδηγούσε και σε ένα δείκτη net debt/EBITDAκάτω από δύο φορές αλλά και ένα p/e αρκετά κάτω από 10 φορές.
Σημειώνεται πως από το 2012 η καλύτερη χρονιά σε κερδοφορία της εταιρείας ήταν το 2017, όπου εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ.
Τότε η εταιρία είχε επιτύχει EBITDA 2,7 εκατ. ευρώ και στο φετινό εξάμηνο έχει ήδη πετύχει EBITDA 2,56 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Η αύξηση του EBITDA στο πρώτο εξάμηνο του 2019 αποδίδεται στην αύξηση κατά 16% των πωλήσεων αλλά και στην επίδραση του ΔΠΧΑ 16, η εφαρμογή του οποίου βελτίωσε κατά 300 χιλ. ευρώ τα EBITDA.
Η διοίκηση επιθυμεί την ενίσχυση της καθαρής θέσης καθώς στο τέλος του εξαμήνου ήταν στα 5,8 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 14,6 εκατ. ευρώ και δίνει υψηλό p/bv 2,5 φορές.
Η εταιρεία πέτυχε πολύ καλές λειτουργικές ταμειακές ροές (2,7 εκατ. ευρώ) ενώ στο ίδιο διάστημα οι επενδύσεις ήταν μόλις 222 χιλ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ πέρυσι με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 2,07 εκατ. ευρώ και να μπορέσει παράλληλα να αποπληρώσει δάνεια ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης