Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εξάρτηση της Apple από την Κίνα είναι το μεγαλύτερό της μειονέκτημα

tags :
Η εξάρτηση της Apple από την Κίνα είναι το μεγαλύτερό της μειονέκτημα
Η Apple σημείωσε απώλειες 44 δισ. δολαρίων με την ανακοίνωση των κινεζικών δασμών την Παρασκευή 23/8.
Η εξάρτηση της Apple από Κίνα μοιάζει όλο και περισσότερο με το μεγαλύτερό της μειονέκτημα, όπως φάνηκε και από τις απώλειες της εταιρείας την Παρασκευή 23/8.
Η Apple έχασε 44 δισ. δολάρια την Παρασκευή 23 Αυγούστου, όταν οι δηλώσεις από Πεκίνο και Ουάσινγκτον σχετικά με τους δασμούς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον στην τεράστια κινεζική βάση παραγωγής της, όπου και κατασκευάζονται όλα σχεδόν τα iPhone παγκοσμίως.
Εξάλλου, μετά την επιβολή νέων δασμών από μέρους της Κίνας στα αμερικανικά αγαθά, ο Donald Trump διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να αρχίσουν αμέσως να ψάχνουν για εναλλακτικές αγορές εκτός Κίνας, πράγμα που βρήκε την Apple εντελώς απροετοίμαστη.
Ο David Ives της Wedbush Securities, δήλωσε πως "στην καλύτερη των περιπτώσεων,θα μπορούσε να απομακρύνει το 5% -7% της παραγωγής iPhone από την Κίνα σε βάθος 18 μηνών".
Ο κύριος εταίρος της Apple, Foxconn Technology Group, ισχυρίστηκε ότι έχει την ικανότητα να κατασκευάσει όλα τα iPhones εκτός Η.Π.Α. της Κίνας, ωστόσο όλες οι ενδείξεις είναι ότι για την ανάπτυξη θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και χρήμα.
Άνθρωποι εξοικειωμένοι με την κατασκευή του iPhone έχουν πει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μετεγκατασταθεί η συνολική παραγωγή των συσκευών της Apple, κάτι που ο Tim Cook, CEO της εταιρείας, έχει απορρίψει δημοσίως.
Μένει να φανεί πόση πίεση μπορεί ο Cook να ασκήσει στην Ουάσινγκτον, κάτι το οποίο θα είναι πιο ξεκάθαρο τις προσεχείς εβδομάδες. Ωστόσο, εκτός κι αν βρεθεί μια -απίθανη ως τώρα- λύση στον εμπορικό πόλεμο, η Apple θα πρέπει να καταρτίσει σχέδια για κατασκευή iPhones εκτός της Κίνας, ανεξαρτήτως του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης