Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Εργατικοί Μ. Βρετανίας): Το άτακτο Brexit είναι προς όφελος του Trump

tags :
Corbyn (Εργατικοί Μ. Βρετανίας): Το άτακτο Brexit είναι προς όφελος του Trump
Οι πρόωρες εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία είπε ο Corbyn
Την θέση ότι ένα άτακτο Brexit, μια αποχώρηση δηλαδή του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, είναι προς όφελος του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump διατύπωσε ο επικεφαλής των Εργατικών Jeremy Corbyn.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Independent ο Corbyn υποστηρίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
«Το Brexit χωρίς συμφωνία δεν θα μας δώσει πίσω την κυριαρχία μας.
Θα μας θέσει υπό τον ζυγό του Trump και των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών» υποστήριξε ο Corbyn στον απόηχο της συνάντησης Trump – Johnson στο περιθώριο της G7, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό «μια πολύ μεγάλη συμφωνία για το εμπόριο, πολύ γρήγορα, μεγαλύτερη από ό,τι υπήρξε ποτέ».
«Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί το διαζύγιο χωρίς συμφωνία» υποστήριξε ο Corbyn, αν και διαβεβαίωσε πως είναι ανοικτός σε προτάσεις.
«Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε έναν καλό συμβιβασμό και ότι θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους κοινοβουλευτικούς που βλέπουν τον κίνδυνο της καταστροφής που αποτελούσε το Brexit χωρίς συμφωνία» τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, ο οπ οίος  έχει καλέσει τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και μετριοπαθείς φιλοευρωπαίους Συντηρητικούς, να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 27/8 στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται πως ο Corbyn έχει καταστήσει γνωστή την πρόθεση του να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης Johnson αμέσως μόλις ξαναρχίσουν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων ενώ έχει δηλώσει πρόθυμος να αναλάβει επικεφαλής μιας μεταβατικής κυβέρνησης, με μοναδικό σκοπό την αναβολή του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης