Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πριν την ειρηνευτική συμφωνία στο Αφγανιστάν; - Νέες συνομιλίες ΗΠΑ –Ταλιμπάν

Ένα βήμα πριν την ειρηνευτική συμφωνία στο Αφγανιστάν; - Νέες συνομιλίες ΗΠΑ –Ταλιμπάν
Οι δύο πλευρές προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τα τελευταία σημεία της συμφωνίας
Νέες συνομιλίες έχουν οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν στην προσπάθεια τους να σφραγίσουν μια ειρηνευτική συμφωνία στο Αφγανιστάν που εν πολλοίς θα σημάνει και τη σταδιακή αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ύστερα από 18 χρόνια.
Όπως ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπών, οι δύο πλευρές προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τα τελευταία σημεία της συμφωνίας.
ΗΠΑ και Ταλιμπάν φέρονται να έχουν καταγράψει μεγάλη πρόοδο στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, καθώς οι δύο πλευρές συζητούν για τον μηχανισμό εφαρμογής της συμφωνίας και για ορισμένα τεχνικά σημεία, ζητήματα στα οποία εφόσον βρεθεί λύση, θα «κλειδώσουν» και τη συμφωνία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ευελπιστεί ότι η συμφωνία θα της επιτρέψει να αποσύρει τους 13.000 και πλέον Αμερικανούς στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν, έπειτα από 18 χρόνια πολέμου.
Πρόκειται για την κυριότερη διεκδίκηση των Ταλιμπάν, που θα δεσμευθούν σε αντάλλαγμα ότι δεν θα επιτρέψουν το τμήμα της αφγανικής επικράτειας που ελέγχουν να χρησιμοποιηθεί από «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης