Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Ή θα πουν ναι στον Conte ή δεν υπάρχει λόγος συνάντησης με το Δημοκρατικό Κόμμα

tags :
Di Maio: Ή θα πουν ναι στον Conte ή δεν υπάρχει λόγος συνάντησης με το Δημοκρατικό Κόμμα
Έχω κουραστεί με τα παιχνιδάκια φέρεται να υποστήριξε ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων
Την θέση πως είτε το Δημοκρατικό Κόμμα θα αποδεχθεί τον Giuseppe Conte ως πρωθυπουργό του νέου κυβερνητικού σχήματος είτε δεν υπάρχει κανείς λόγος να γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση των στελεχών του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος διατύπωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Luigi Di Maio.
«Εάν δεν πουν ναι στον Conte, είναι ανούσιο να συναντηθούμε.
Έχω κουραστεί με τα παιχνιδάκια» φέρεται να υποστήριξε ο Di Maio σε στελέχη του κόμματος του ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με το Δημοκρατικό Κόμμα και που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως ο Di Maio επιμένει να θέλει τον προσφάτως παραιτηθέντα πρωθυπουργό Giuseppe Conte να είναι αυτός που θα ηγηθεί και πάλι του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Αρχικά το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) είχε βάλει βέτο στην υποψηφιότητα του Conte υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική κυβερνητική αλλαγή με αυτόν να είναι και πάλι πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια όμως ο επικεφαλής του PD, Nicola Zingaretti άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί τον Conte ως πρωθυπουργό προκειμένου να αξιώσει όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά «ανταλλάγματα» τόσο στο περιεχόμενο του κυβερνητικού προγράμματος όσο και στις θέσεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Πάντως, μέχρι αυτήν την ώρα το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση του για το πρόσωπο του Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης