Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Κατάχρηση εξουσίας» η αναστολή της Βουλής από τον Johnson για να περάσει το «σκληρό» Brexit

Βρετανία: «Κατάχρηση εξουσίας» η αναστολή της Βουλής από τον Johnson για να περάσει το «σκληρό» Brexit
«Κατάχρηση εξουσίας» η αναστολή της βρετανικής Βουλής από τον Johnson
Ως η «σοβαρότερη κατάχρηση εξουσίας και επίθεση επί της συνταγματικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου στη ζώσα μνήμη» χαρακτηρίζεται σε νομική γνωμοδότηση για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος μια ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου από τον Boris Johnson.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως αποφύγει να αποκλείσει την πιθανότητα να κλείσει τη Βουλή για μια περίοδο εβδομάδων, με σκοπό να μην παρεμποδιστεί από τους βουλευτές το no deal στο Brexit, εφόσον δεν υπάρξει νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους.
Ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn είχε ζητήσει τη νομική γνωμοδότηση από την κορυφαία νομικό του κόμματος, τη σκιώδη Γενική Εισαγγελέα Shami Chakrabarti.
Σε εξασέλιδο έγγραφο εκείνη αποφάνθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα θα μπορούσε κάλλιστα να προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να μην ευοδωθεί αυτή η πρωτοφανής «κατάχρηση εξουσίας».
Η εκτίμηση της κ. Chakrabarti, όπως αποκαλύπτει ο Guardian, είναι μάλιστα πως το δικαστήριο θα μπορούσε να εκδώσει ακόμα και προσωρινή απόφαση που θα επέτρεπε στο κοινοβούλιο να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να κριθεί η συνταγματικότητα της απόφασης του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης