Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λόγω MSCI αυξημένος όγκος και θετικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λόγω MSCI αυξημένος όγκος και θετικό πρόσημο
AΓΟΡΑ: Θέλαμε μία καλή άνοδο σήμερα ώστε να συνδυαστεί με τον τζίρο λόγω ΜSCI και να ξεπεραστούν οι 835 μονάδες. Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ανοδικές αλλά εμείς είχαμε πάλι πιέσεις στις τράπεζες και σε μερικά ακόμα βαριά χαρτιά μέχρι και τις τελικές δημοπρασίες.

Στις δημοπρασίες βελτιώθηκε λίγο η εικόνα, κάποιες τράπεζες γύρισαν θετικές, όπως και το πρόσημο του γενικού δείκτη, αλλά δεν ξεπεράστηκαν οι 835 μονάδες. Και αύριο βέβαια μέρα είναι…

Φυσικά και πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι την ώρα που οι πωλητές έβγαζαν «καράβια με χαρτιά» στα μικρομεσαία οι αγοραστές ήταν υψηλότερα και η μετοχές κατέγραφαν άνοδο. Έτσι αν και έδειχνε απώλειες ο Γ.Δ. η πλειονότητα των μετοχών είχε θετικό πρόσημο.

ΟΠΑΠ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και με καλούς αγοραστές κράτησε ο τίτλος τα 9,20 ευρώ περίπου όπου έχει βρει και στο παρελθόν στήριξη. Για την ακρίβεια έκλεισε στα 9,20 ευρώ με χαμηλό τα 9,19 ευρώ. Ο όγκος 1,7 εκατ. τεμάχια! Εδώ προφανώς κάποιος μεγάλος χτίζει θέση και η σκέψη μας πάει στην Amber Capital που είχε δηλώσει ότι σκεφτόταν να δημιουργήσει θέση. Ίδωμεν…

EUROBANK: Με το που ξεκίνησε η διαδικασία των δημοπρασιών μπήκε μία μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,7120 ευρώ πάνω από 4 εκατ. τεμάχια και έστειλε το μήνυμα για το που θα κλείσει η μετοχή. Ο συνολικός όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια. Είχε ωστόσο περιορίσει σημαντικά τις απώλειες πριν τις δημοπρασίες.

MOTOR OIL: Εξαιρετική παρουσία σήμερα στο ταμπλό με μεγάλο όγκο και δυνατούς αγοραστές. Βοήθησε ώστε να κλείσουμε με άνοδο και βέβαια μέσα στη συνεδρίαση να μην ξεφύγει η πτώση της αγοράς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Βγήκαν κομμάτια στη δημοπρασία, αλλά μάλλον τα είδε ως δώρο ο αγοραστής. Η ζήτηση δεν καλύφθηκε και έμειναν 80 περίπου χιλιάδες στην πλευρά των αγοραστών.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πολλά χαρτιά γύρισαν μεταξύ 0,77 ευρώ και 0,85 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις. Περισσότερα από 200 χιλ. τεμάχια. Φάνηκε σήμερα πως οι αγοραστές αναγκάστηκαν να βγουν πιο πάνω για να βρουν χαρτιά. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 0,88 ευρώ.

MODA BAGNO: Καλή και σήμερα η εικόνα της μετοχής με καλό για τα δεδομένα της όγκο συναλλαγών. Στο +9,62% και στα 0,57 ευρώ ε όγκο 19 χιλ. τεμάχια.

PROFILE: Νέα ιστορικά υψηλά. Έκανε μία ανάλυση χωρίς να δίνει τιμή στόχο και η σύσταση η Alpha Finance αλλά δείχνει καλό growth στα κέρδη και με βάση την τρέχουσα αποτίμηση παίζει με καλό p/e τα εκτιμώμενα κέρδη του 2021. Είναι λίγο μακριά βέβαια αυτά τα κέρδη και υπάρχουν μετοχές με καλύτερο p/e σε πιο κοντινές χρήσεις.

Ωστόσο φαίνεται πως η μετοχή προσέχεται και ζητάει αναλύσεις η εταιρεία από χρηματιστηριακές και θα βγάλει προφανώς και κάποιο νέο για να δικαιολογήσει την άνοδο και να βελτιώσει την κερδοφορία της.

PAPERACK: Εδώ με τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης μάλλον το P/E θα είναι αρκετά χαμηλό. Φαίνεται πως αυξάνει σημαντικά την κερδοφορία της. Ήδη στο εξάμηνο τα EBITDA διπλασιάστηκαν και περιμένει 4,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Νέα υψηλά αρκετών ετών έγραψε σήμερα.

Q&R: Ένας μέτοχος αγοράζει το τελευταίο διάστημα και έχει ενισχύσει τη θέση του. Σήμερα πάλι έκανε μεγάλο όγκο η μετοχή και συγκεκριμένα 368 χιλ. τεμάχια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με χαμηλό όγκο κινήθηκε υψηλότερα. Βέβαια δεν υπάρχουν και πολλά χαρτιά ελεύθερα.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Από τις μετοχές που δεν έχουν κάνει και κανένα σημαντικό ράλι. Στα 0,72 ευρώ και στο +2,86% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια και με αγοραστές στο κλείσιμο. Αστεία η αποτίμηση των 6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης