Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Σε «λεπτό πάγο» βαδίζει η αγορά μετοχών - Παραμένει η σύσταση «underweight»

Saxo Bank: Σε «λεπτό πάγο» βαδίζει η αγορά μετοχών - Παραμένει η σύσταση «underweight»
To σχόλιο της Saxo Bank 
Στη διατήρηση της σύστασης «underweight» για τις χρηματιστηριακές αγορές προχώρησε η Saxo Bank, επικαλούμενη εκ νέου τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και άλλων χωρών, αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Αντ' αυτού, η Saxo συστήνει ομόλογα στους επενδυτές.
Όπως αναφέρει η δανική τράπεζα, παρά το δυσοίωνο κλίμα, οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές τις τελευταίες ημέρες, ωθώντας σε υψηλά επίπεδα τους κύριους δείκτες.
«Η ελπίδα και η εμπιστοσύνη ήταν σε αφθονία. (…)
Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να επιβραδύνεται, με τους κύριους δείκτες του ΟΟΣΑ να δείχνουν τις χειρότερες επιδόσεις από το 2009 και την οικονομική δραστηριότητα κοντά στα επίπεδα ύφεσης. (…)
Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που παρατηρούμε, υπολογίζουμε την πιθανότητα η Γερμανία να εισέλθει σε ύφεση στο περίπου 80% και ο υπόλοιπος κόσμος φαίνεται να ακολουθεί», σχολιάσει η τράπεζα, συμπληρώνοντας πως είναι λίγο πιο θετική στις αμερικανικές μετοχές.
«Η Fed δεν κινείται αρκετά γρήγορα σε ό,τι αφορά στα επιτόκια, καθώς τα μοντέλα της κεντρικής τράπεζας δεν δείχνουν μία επικείμενη ύφεση.
Κατά την άποψή μας, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν. (…)
Κατά την άποψή μας, η Γερμανία πρέπει να επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια και να αυξήσει σημαντικά τις ελλειμματικές δαπάνες για να αναβαθμίσει τις υποδομές της, αλλά και να δημιουργήσει ένα εγχώριο πλεόνασμα στον εταιρικό της τομέα για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις αδύναμες εξαγωγικές αγορές.
Δεδομένης της πορείας του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η Γερμανία δεν πρέπει να στοιχηματίσει στην παγκοσμιοποίηση για να επαναφέρει την Γερμανία στην τάση ανάπτυξης.
Θα πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της να τονώσει την ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης