Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο Salvini απαγόρευσε σε πλοίο της Mission Lifeline να προσεγγίσει την Ιταλία

Ιταλία: Ο Salvini απαγόρευσε σε πλοίο της Mission Lifeline να προσεγγίσει την Ιταλία
Ο Matteo Salvini απαγόρευσε σε πλοίο της Mission Lifeline να προσεγγίσει την Ιταλία
Διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε ένα πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Mission Lifeline που διέσωσε μετανάστες να προσεγγίσει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, υπέγραψε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini, δήλωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου.
Μια σειρά πλοίων ανθρωπιστικής διάσωσης προσπάθησαν σκληρά στη διάρκεια του περασμένου χρόνου να οδηγήσουν μετανάστες που διέσωσαν στη θάλασσα στις ιταλικές ακτές, καθώς ο Matteo Salvini, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, ακολουθεί σκληρή γραμμή.
Διατηρεί τη στάση αυτή αν και η κυβέρνηση συνασπισμού η οποία περιλαμβάνει τη Λέγκα έχει εμπλακεί σε πολιτική κρίση.
Το πλοίο Eleonore μεταφέρει αυτή τη στιγμή 101 πρόσφυγες που διέσωσε στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Axel Steier, επικεφαλής της Mission Lifeline, ο οποίος πρόσθεσε ότι τόσο οι ιταλικές όσο και οι μαλτέζικες αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποβίβαση των μεταναστών στις χώρες τους.
Ο Axel Steier είπε πως οι επιβάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε πως ο καπετάνιος του σκάφους θα κατευθυνθεί σε μία από τις δύο χώρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
"Αν το σκάφος συναντήσει θαλασσοταραχή, θα πάει σε ένα λιμάνι", είπε, προσθέτοντας πως μόνο η Ιταλία και η Μάλτα είναι πιθανοί προορισμοί λόγω της θέσης του πλοίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης