Διεθνή

Hammond (Βρετανία): Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια η αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου

Hammond (Βρετανία): Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια η αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας τόνισε πως μία τέτοιο εξέλιξη θα αποτελούσε «συνταγματικό άισχος»
Ως «βαθιά αντιδημοκρατικά» χαρακτήρισε τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο εθνικής κρίσης.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο κ. Hammond τόνισε ότι «θα αποτελούσε συνταγματικό αίσχος εάν το κοινβούλιο δεν έχει τη δυνατότητα να ζητήσει το λόγο από την κυβέρνηση σε μία περίοδο εθνικής κρίσης».
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τάσσεται κατά ενός Brexit χωρίς συμφωνία, τόνισε ότι μία τέτοια ενέργεια είναι «βαθιά αντιδημοκρατική».
Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, τόνισε ότι ο Boris Johnson προσπαθεί να «εξαναγκάσει» μία αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καλώντας τους Βρετανούς βουλευτές να εμποδίσουν τα σχέδιά του.
«Φαίνεται ότι ο Boris Johnson είναι όντως έτοιμος να αναστείλει τη λειουργία του κοινοβουλίου και να εξαναγκάσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία», επεσήμανε η κα Sturgeon, προσθέτοντας ότι «εάν οι βουλευτές δεν συναντηθούν για να τον σταματήσουν την επόμενη εβδομάδα, η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως μία σκοτεινή μέρα για τη δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Νωρίτερα, ο Boris Johnson επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για αναστολή λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και θα λειτουργήσει πάλι «προκειμένου να προχωρήσουμε με έναν νέο νομοεθτικό πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης