Διεθνή

Corbyn: Απειλή για τη δημοκρατία το σχέδιο Johnson για το κοινοβούλιο - Επιστολή στη βασίλισσα

Corbyn: Απειλή για τη δημοκρατία το σχέδιο Johnson για το κοινοβούλιο - Επιστολή στη βασίλισσα
«Ντροπή και απειλή για τη δημοκρατία» χαρακτήρισε ο Jeremy Corby το σχέδιο του Boris Johnson να παρατείνει την περίοδο κατά την οποία το κοινοβούλιο της χώρας θα παραμείνει κλειστό
«Ντροπή και απειλή για τη δημοκρατία» χαρακτήρισε ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών, Jeremy Corby, το σχέδιο του πρωθυπουργού Boris Johnson να παρατείνει την περίοδο κατά την οποία το κοινοβούλιο της χώρας θα παραμείνει κλειστό, μέχρι λίγο πριν από το Brexit.
«Είμαι σοκαρισμένος από την απερισκεψία της κυβέρνησης Johnson, η οποία μιλάει για κυριαρχία και παρ’ όλα αυτά προσπαθεί να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου για να αποφύγει τον έλεγχο επί των σχεδίων της για ένα απερίσκεπτο “no deal Brexit”.
Αυτό είναι ντροπή και απειλή για τη δημοκρατία μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Corbyn.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το Εργατικό Κόμμα θα προσπαθήσει να αποκλείσει το σχέδιο του Johnson, ενώ ανέφερε ότι αργότερα θα καταθέσει πρόταση μομφής, σε κάποιο σημείο.
Όπως υπογράμμισε, ο Johnson «πρέπει να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο - όχι κλείνοντας το κοινοβούλιο, αλλά παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις και απαντώντας στις ερωτήσεις...
Όταν το κοινοβούλιο θα συνέλθει βάσει του χρονοδιαγράμματός του για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την επόμενη εβδομάδα, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να προωθήσουμε νομοθεσία για να προλάβουμε αυτό που πάει να κάνει και το δεύτερο θα είναι η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του σε κάποια στιγμή», είπε.

Επιστολή στη βασίλισσα

Ο Corbyn φέρεται ακόμη να έγραψε στη βασίλισσα Ελισάβετ για να της εκφράσει την ανησυχία του για την ανακοίνωση του Johnson και για να ζητήσει συνάντηση μαζί της, σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Guardian».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης