Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο 2019, στις 37,1 μονάδες - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιαπωνία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο 2019, στις 37,1 μονάδες - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης θα περιοριστεί στις 37,5 μονάδες
Πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 37,1 μονάδες, έναντι 37,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 37,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά το συνολικό εισόδημα υποχώρησε στις 34,8 μονάδες, έναντι 35,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, ενώ ο υποδείκτης απασχόλησης διαμορφώθηκε στις 42,2 μονάδες, έναντι 42,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την προθυμία των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές διαρκών αγαθών, σημειώθηκε πτώση κατά -1,7 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 31,7 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, το ποσοστό των ερωτηθέντων που αναμένουν αύξηση των τιμών διαμορφώθηκε στο 87%, καταγράφοντας πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή στις τιμές διαμορφώθηκε στο 6,8% ενώ το ποσοστό των ατόμων που αναμένει πτώση στις τιμές ανήλθε στο 4,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης