Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Φιλοδοξία μας ένα ιστορικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Επιδιώκουμε ριζική ανασυγκρότηση

Σκουρλέτης: Φιλοδοξία μας ένα ιστορικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Επιδιώκουμε ριζική ανασυγκρότηση
Τα μόνο θετικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτά που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει σε ένα ιστορικό για τη διαδρομή του κόμματος συνέδριο, σε ένα συνέδριο τομής διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Η πορεία προς το νέο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πορεία προς ένα συνέδριο τομής.
Θέλουμε και φιλοδοξούμε να είναι ιστορικό στην διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να είναι ένα συνέδριο συνέχειας.
Άρα, θα είναι τομή μέσα από την συνέχεια.
Σε αυτό φιλοδοξούμε να εμπλακούν και να συμμετάσχουν ενεργά όλοι αυτοί με τους οποίους τα τελευταία χρόνια - και όχι μόνο την περίοδο των εκλογών - μας παρακολούθησαν, μας στήριξαν, δώσαμε κοινές μάχες και αγώνες.
Επιδιώκουμε μία σε βάθος και ριζική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε αυτό να αποτυπωθεί και στην οργανωτική και την πολιτική του εμβέλεια και πρώτα από όλα στους μαζικούς χώρους - και αυτό προϋποθέτει την εγγραφή νέων μελών, τον πολλαπλασιασμό των οργανωμένων δυνάμεών του», υπογράμμισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εκλογή προέδρου από την βάση, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «ευχαρίστως να κάνουμε στην ΝΔ μαθήματα δημοκρατίας και συλλογικής λειτουργίας κομμάτων, γιατί η ΝΔ είναι το κατ’ εξοχήν παράδειγμα προσωποπαγών κομμάτων που είναι χωρισμένα σε βιλαέτια και φέουδα που το ένα υπονομεύει το άλλο και περιμένει πότε θα υπάρξει το παραπάτημα του αρχηγού για να έρθει η δικιά του ώρα».
«Αυτά δεν έχουν σχέση με την δημοκρατική παράδοση και κουλτούρα της Αριστεράς, την συλλογική δράση και το μοντέλο που διεκδικούμε να κάνουμε πράξη, της οργανωμένης σχέσης με την πολιτική.
Βεβαίως πολλά μπορούμε να διορθώσουμε για να λειτουργήσει ως μαγνήτης και να μπουν περισσότεροι και νέοι στην ηλικία στην υπόθεση της πολιτικής.
Αλλά αυτά είναι εντελώς έξω από την οπτική της ΝΔ, που είναι προσωποπαγές, παραδοσιακό κόμμα που λειτουργεί με εντελώς διαφορετικούς όρους»
Αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ΔΕΗ, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι έγινε ολοφάνερο, πρώτα με την δημιουργία εικόνας ετοιμόρροπης επιχείρησης, για να δικαιολογήσει στην συνέχεια την αύξηση τιμολογίων που χτυπάει τους πάντες και ειδικά τα μεσαία στρώματα και τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.
«Είναι μόνο η αρχή» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, αναφέροντας πως τα μόνα θετικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτά που είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση των capital controls, η συζήτηση για πρόωρη εξόφληση του χρέους στο ΔΝΤ (που είχε προσυμφωνηθεί σε ένα από τα τελευταία EuroWorkingGroup), οι 120 δόσεις που απλώς τροποποίησαν όσα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα υπόλοιπα είναι σε κατεύθυνση νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης με έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης