Τελευταία Νέα
Διεθνή

Navarro (Λευκός Οίκος): Δεν αναμένονται άμεσες εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα

Navarro (Λευκός Οίκος): Δεν αναμένονται άμεσες εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα
Ο εμπορικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι είναι «απίθανο» να συμβεί κάτι άμεσα στις εμπορικές συνομιλίες των δύο χωρών
Ως «απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο άμεσων εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας ο εμπορικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη διαμάχη των δύο χωρών.
Ειδικότερα, ο κ. Navarro ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι απίθανο να υπάρξει οποιαδήποτε άμεση εξέλιξη με τις εμπορικές συνομιλίες», ενώ παράλληλα δεν διευκρίνισε πότε θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων, ο οποίος ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την ερχόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα, ο κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου κάλεσε την Ουάσιγκτον να επανεξετάσει την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, τονίζοντας πως μία τέτοια κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Η Κίνα διαθέτει επαρκή μέσα για αντίποινα, αλλά πιστεύει ότι το θέμα που πρέπει να συζητηθεί τώρα είναι η κατάργηση των νέων δασμών και την πρόληψη της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Πέραν από το ζήτημα του εμπορίου, ο κ. Navarro αναφέρθηκε και στη Federal Reserve, ζητώντας από την τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Fed «χρειάζεται να κάνει τη δουλειά της».
Τα σχόλια του εμπορικού συμβούλου του Λευκού Οίκου για τη Fed έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής ώστε να συμβαδίζει με τις υπόλοιπες χώρες της G-7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης