Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Η Fed πρέπει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια – Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με ύφεση

tags :
Pimco: Η Fed πρέπει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια – Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με ύφεση
Υπέρ μίας πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής από τη Fed, τάσσεται η Pimco
Υπέρ μίας πιο επιθετικής πολιτικής εκ μέρους της Fed τάσσεται η Pimco, ο κορυφαίος επενδυτικός όμιλος στην αγορά ομολόγων, καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση.
«Δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι ότι «η αμερικανική οικονομία είναι σε καλή κατάσταση» και θεωρούμε ότι οι φόβοι ύφεσης καθιστούν αναγκαία τη μείωση επιτοκίων από τη Fed», υποστήριξε η Tiffany Wilding, οικονομολόγος της Pimco.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι traders θεωρούν κατά 99% πιθανό η Fed να προχωρήσει σε μία νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο 2019, αλλά η Wilding υποστηρίζει ότι το καλύτερο θα ήταν η μείωση να φθάσει τις 50 μονάδες βάσης.
«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ασκηθεί μία πιο επιθετική πολιτική ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος ύφεσης των ΗΠΑ.
Θεωρούμε ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος της ύφεσης βασιζόμενοι στα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί», προσθέτει η οικονομολόγος της Pimco.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει σημερινής (29/8) ανακοίνωσης κατώτερος των αρχικών εκτιμήσεων ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης που κατέγραψε η αμερικανική οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας μεγαλύτερη επιβράδυνση σε σχέση με το πρώτο από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η επιβράδυνση θα συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που ανακοίνωσε σήμερα (29/8/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2% στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι ανάπτυξης 3,1% του πρώτου, ενώ η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,1%.
Έτσι, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, καταγράφηκε ανάπτυξη 2,6%.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει δεσμευτεί για ετήσια ανάπτυξη τουλάχιστον 3%, ωστόσο οι οικονομολόγοι αναμένουν μια σημαντική επιβράδυνση μετά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης