Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν θα επιτευχθεί ούτε με αριστερά ούτε με δεξιά ευχολόγια

ΚΙΝΑΛ: Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν θα επιτευχθεί ούτε με αριστερά ούτε με δεξιά ευχολόγια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να διεκδικήσει την αναθεώρηση των μέτρων που προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ -Τουρκίας, τονίζει το ΚΙΝΑΛ
Κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό άσκησε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να διεκδικήσει την αναθεώρηση των μέτρων που προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ -Τουρκίας.
«Πριν από 23 ημέρες το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για επιπλέον καθυστερήσεις" για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες.
Τότε ο αριθμός των εγκλωβισμένων είχε μόλις ξεπεράσει τις 20.000.
Σήμερα ο αριθμός υπολογίζεται στις 25.000. Μεσολάβησε το τραγικό περιστατικό με τη δολοφονία ασυνόδευτου ανήλικου εντός της "κατ ευφημισμόν" αποκαλούμενης "ασφαλούς ζώνης" του ΚΥΤ της Μόριας», αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:
«Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε πως 1.002 εγκλωβισμένοι θα μεταφερθούν σε λίγες μέρες, με αρματαγωγά (!) από τη Μόρια στο νομό Κιλκίς όπου θα διαμείνουν σε καταυλισμό.
Σταγόνα στον ωκεανό.
Χτες, μόνο στη Λέσβο, έφτασαν 547 άτομα».
Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, «απαιτείται ο απεγκλωβισμός πάνω από 10.000 ανθρώπων για να γίνει σχετικά βιώσιμη η κατάσταση».
«Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.
Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν θα επιτευχθεί ούτε με αριστερά ούτε με δεξιά ευχολόγια.
Πολύ περισσότερο δεν θα επιτευχθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ -Τουρκίας», συνεχίζει το ΚΙΝΑΛ.
«Όπως ο κ. Τσίπρας στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης σήμερα οφείλει να διεκδικήσει την αναθεώρηση τους ώστε η κατάσταση να γίνει βιώσιμη για τα νησιά, τη χώρα και τους πρόσφυγες
Δυστυχώς, χτες ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ δεν διατύπωσε δημοσίως τέτοιο αίτημα κάτι που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη την Γερμανίδα καγκελάριο.
Ο ρόλος των Ελλήνων πρωθυπουργών, όμως, δεν είναι να κάνουν χαρούμενη την κ. Μέρκελ.
Ειδικά όταν αυτό οδηγεί σε ανθρωπιστικές και κοινωνικές κρίσεις εντός της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης