Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πλήρη παράλυση το Χονγκ Κονγκ - Αρνούνται να υποχωρήσουν οι διαδηλωτές - Δύσκολη η πρόσβαση στο αεροδρόμιο

Σε πλήρη παράλυση το Χονγκ Κονγκ - Αρνούνται να υποχωρήσουν οι διαδηλωτές - Δύσκολη η πρόσβαση στο αεροδρόμιο
Οι διαδηλωτές καλούν τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει ώστε να απομακρυνθεί η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ και να ακυρωθεί το νομοσχέδιο για την έκδοση πολιτών στην Κίνα
Σε πλήρη παράλυση βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ μετά το 13ο συνεχόμενο σαββατοκύριακο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας με το αεροδρόμιο να βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάληψη και το κέντρο της πόλης αδύνατο σε οποιαδήποτε πρόσβαση.
Σήμερα (1/9) οι διαδηλωτές επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, με τη διαχειρίστρια εταιρεία του Airport Express, του τρένου υψηλής ταχύτητας που συνδέει το όγδοο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου με το κέντρο της πόλης να διακόπτει τα δρομολόγια, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις.
Στο κέντρο της πόλης, κουκουλοφόροι διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα και κρυμμένοι πίσω από ομπρέλες, ώστε να μην καταγράφονται από τις κάμερες, έστησαν οδοφράγματα στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων του αεροδρομίου.
Αν και οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευτεί από την τοπική κυβέρνηση οι ακτιβιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με όποιος κόστος (ακόμη και τον κίνδυνο επέμβασης του κινεζικού στρατού) και καλούν τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει ώστε να απομακρυνθεί η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ και να ακυρωθεί το νομοσχέδιο για την έκδοση πολιτών στην Κίνα.
Η πρώην βρετανική αποικία βιώνει εδώ και τρεις μήνες τη σοβαρότερη πολιτική κρίση της μετά την επανένωση με την Κίνα, το 1997. Σχεδόν καθημερινά οργανώνονται κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ελευθεριών και τις εντεινόμενες παρεμβάσεις του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ.
Στα νοσοκομεία της πόλης μεταφέρθηκαν χθες (31/8) 31 άνθρωποι με πέντε από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα» ανήρτησε αργά το βράδυ στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να πραγματοποιούν άσκηση καταστολής ταραχών στο Σεντζέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης