Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grove: Το Κοινοβούλιο θα στηρίξει την πρόταση Johnson για το Brexit - Την Τρίτη (3/9) αναμένεται στη Βουλή

Grove: Το Κοινοβούλιο θα στηρίξει την πρόταση Johnson για το Brexit - Την Τρίτη (3/9) αναμένεται στη Βουλή
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες
Την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία των βρετανών βουλευτών θα στηρίξει τη στρατηγική του πρωθυπουργού BorisJohnson για το Brexit, αυτήν την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο εξέφρασε ο Michael Grove.
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο πρώην υπουργός Ενέργειας ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί στην περίπτωση που οι βουλευτές εγκρίνουν νομοσχέδιο το οποίο θα είναι αντίθετο με τη στρατηγική της, δήλωσε «ας δούμε τι θα λέει ο νόμος».
«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες» τόνισε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστούν ελλείψεις σε φρέσκα τρόφιμα εφόσον το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου από την ΕΕ». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι θα αυξηθούν οι τιμές ορισμένων τροφίμων.
Όσο για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ δήλωσε πως «φυσικά και θα τερματιστεί στις 31 Οκτωβρίου», ενώ στην ερώτηση αν η χώρα οδεύει προς εκλογές είπε: «Ελπίζω πως όχι».
Στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit, KirStamber, είπε ότι το κόμμα σκοπεύει να προωθήσει ένα νομοσχέδιο για να αποτρέψει την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
«Το σχέδιο είναι ένα: να εμποδίσουμε τον Johnson να μας βγάλει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, πολύ απλά», τόνισε.
Από την πλευρά του ο John McDonnel σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, αποκάλυψε στο SkyNews ότι το νομοσχέδιο για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία θα κατατεθεί την Τρίτη.
«Μην υποτιμάτε το πόσο δύσκολο είναι να νομοθετήσεις μέσα σε μία εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό και για αυτό αναστέλλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Βουλευτές με εμπειρία δεκαετιών εξετάζουν το πώς θα μπορούσαμε την Τρίτη και την Τετάρτη και την Πέμπτη να προωθήσουμε ένα νομοθετικό μέτρο που θα μας επιτρέψει να εμποδίσουμε (την έξοδο χωρίς συμφωνία) χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης