Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συμβούλιο της Επικρατείας: Δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης της «Ελληνικός Χρυσός»

Συμβούλιο της Επικρατείας: Δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης της «Ελληνικός Χρυσός»
Το ΣτΕ υποχρεώνει με τις αποφάσεις του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων
Δεκτές έγιναν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία  «Ελληνικός Χρυσός», κατά του υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας για την αδειοδότηση της επένδυσης.
Υπενθυμίζεται ότι η  «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει τον Νοέμβριο του 2017 στο ΣτΕ, ζητώντας νομική προστασία έναντι της άρνησης του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γ. Σταθάκη, να προβεί στην έκδοση «απαιτούμενων αδειών ρουτίνας», σύμφωνα με όσα υποστήριζε η εταιρεία, μετά από αιτήσεις της που είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΝ το 2016 και 2017.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις αποφάσεις 1531, 1532 και 1533 που δημοσιεύθηκαν και αναμένεται να καθαρογραφούν τις επόμενες ημέρες, έκανε δεκτές στο σύνολό τους τις αιτήσεις ακύρωσης που αφορούσαν:
α) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,
β) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική- τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και
γ) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».
Με τις αποφάσεις του το ΣτΕ υποχρεώνει με τις αποφάσεις του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποφασίστηκε η δημιουργία μεικτής επιτροπής από ειδικούς του ΥΠΕΝ και της εταιρείας, η οποία θα εξετάσει τα εκκρεμή περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης