Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Στην εργασία αναδεικνύεται η διαχωριστική μας γραμμή με τη Ν.Δ.

Αχτσιόγλου: Στην εργασία αναδεικνύεται η διαχωριστική μας γραμμή με τη Ν.Δ.
Η σύγκριση των πεπραγμένων του κ.Βρούτση με αυτά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι χαοτική, σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου
«Ο κ. Βρούτσης ακολουθεί μια πορεία ταυτισμένη με τα fake news και την υπονόμευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της  στην εφημερίδα “Realnews”.
Η ίδια σημειώνει ότι το κάνει για δύο λόγους και εξηγεί «πρώτον, διότι η σύγκριση των πεπραγμένων του με αυτά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι χαοτική.
Σας θυμίζω ότι η προηγούμενη θητεία του ταυτίστηκε με τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές συντάξεων και το έλλειμμα του 1,1 δισ. ευρώ στα ταμεία.
Δεύτερον, διότι μέσω της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ώστε η τελευταία να φανεί ως σωτήρια».
Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Βρούτση ότι άφησε πάνω από 200.000 συντάξεις χωρίς επανυπολογισμό και περισσότερους από 400.000 συνταξιούχους με προσωρινές συντάξεις, η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι επανειλημμένα έχει απαντήσει στα ψεύδη του κ. Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις.
«Τον Ιούνιο του 2019 τα ίδια τα ταμεία έδωσαν στοιχεία για 107.000 εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ, αριθμό μειωμένο κατά 73% από τις 400.000 που παρέδωσε η Ν.Δ. το 2015», προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας πως είναι « απολύτως αναληθής και ο ισχυρισμός του περί δήθεν μη επανυπολογισμού συντάξεων».
«Στην εργασία αναδεικνύεται η σαφής διαχωριστική μας γραμμή με τη Ν.Δ.», σημειώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «η Ν.Δ. υιοθετεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που το γνωρίσαμε στη χώρα, κατά το οποίο μέσω της συρρίκνωσης των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων, που γίνονται αντιληπτά ως εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Στον αντίποδα, το αναπτυξιακό μοντέλο που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την αύξηση των μισθών, τις συλλογικές συμβάσεις και την εν γένει ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων να αποτελούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και κυρίως για μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Επομένως, στα εργασιακά η αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. είναι σφοδρή και συνολική».
Κατά την ίδια, «οι πρώτες πράξεις της κυβέρνησης να καταργήσει εν κρυπτώ, με πλήρως αντιθεσμική κοινοβουλευτική διαδικασία, θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων στις εργολαβίες και μέτρα προστασίας απέναντι στις απολύσεις, που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προδιαγράφουν ένα μέλλον άκρως συγκρουσιακό ανάμεσά μας».
Σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την πλήρη άρση των capital controls και τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων, η ίδια επισημαίνει ότι «η πλήρης άρση των capital controls -που σε μεγάλο βαθμό είχαν ήδη αρθεί- είναι το τελικό βήμα σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.
Η άρση αυτή όπως και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού είναι αποτελέσματα της ανάταξης της οικονομίας της χώρας που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Μιλά για αντίφαση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ, εξηγώντας πως «από τη μια κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφή της οικονομίας και από την άλλη οικειοποιείται τα αποτελέσματα της πολιτικής του στην οικονομία για να θριαμβολογήσει».
Ακόμη, σχετικά με το αίτημα της μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, απαντά πως «αν υπήρχε τέτοιο αίτημα, θα το στηρίζαμε χωρίς αμφιβολία, δυστυχώς όμως δεν τίθεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.».
Τέλος, η κ.Αχτσιόγλου εξηγεί ότι το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ «σημαίνει μαζικοποίηση, διεύρυνση και οργανωτική ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης