Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στο νομό Φωκίδας – Εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές από το απόγευμα του Σαββάτου 31/8

Σε ύφεση η φωτιά στο νομό Φωκίδας – Εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές από το απόγευμα του Σαββάτου 31/8
Από το απόγευμα του Σαββάτου 31/8 μέχρι και σήμερα το απόγευμα στις 19:00 εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 36 δασικές πυρκαγιές.
Οριοθετήθηκε και πλέον βρίσκεται σε ύφεση η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κλήμα, του δήμου Δωρίδος , στο νομό Φωκίδος.
Στο σημείο επιχείρησαν  78 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν 2 αεροσκάφη, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL και  2 ελικόπτερα.
Στο έργο της κατάσβεσης  συνέδραμαν 2 μηχανήματα έργου και  2 υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Στο μεταξύ, από το απόγευμα του Σαββάτου 31/8 μέχρι και σήμερα το απόγευμα στις 19:00 εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 36 δασικές πυρκαγιές.
Συνολικά στις 36 πυρκαγιές επιχείρησαν 416 πυροσβέστες, 165 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.
Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης