Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο Πάπας κλείστηκε σε ασανσέρ στο Βατικανό - Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί

Guardian: Ο Πάπας κλείστηκε σε ασανσέρ στο Βατικανό - Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί
Ο Πάπας Φραγκίσκος απολογήθηκε στους πιστούς που τον περίμεναν για την καθιερωμένη λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, επειδή άργησε
Ο Πάπας Φραγκίσκος κλείστηκε σε ασανσέρ στο Βατικανό για 25 λεπτά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.
Ο ποντίφικας απολογήθηκε και στους πιστούς που τον περίμεναν την Κυριακή 1/9 για την καθιερωμένη λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, επειδή άργησε εφτά λεπτά να εμφανιστεί, εξαιτίας της περιπέτειάς του.
Ο ίδιος την απέδωσε σε μία πτώση της τάσης του ρεύματος και είπε ότι τον έσωσαν οι πυροσβέστες, ζητώντας από τον κόσμο να τους χειροκροτήσει.
Στην ομιλία του προκάλεσε τις κυβερνήσεις να πάρουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
Εν όψει της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση που θα γίνει αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη και την οποία χαρακτήρισε υψίστης σημασίας, ο Πάπας είπε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν πολιτική βούληση και να πάρουν δραστικά μέτρα, έτσι ώστε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να περιορίσουμε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου.
Ο Πάπας ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναβαθμίσει 13 ρωμαιοκαθολικούς αρχιερείς σε καρδινάλιους τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένων και δέκα καρδινάλιων εκλεκτόρων κάτω των 80 ετών, οι οποίοι θα είναι επιλέξιμοι για να ψηφίσουν τον διάδοχό του.
Αυτοί θα προέρχονται από χώρες όπως η Ινδονησία, η Κούβα, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης