Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι πρέπει να πράξουν οι 1300 εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς που καλούνται να μεταφερθούν στην Intrum

Τι πρέπει να πράξουν οι 1300 εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς που καλούνται να μεταφερθούν στην Intrum
Τα κίνητρα που δίνει η Πειραιώς στους εργαζομένους της να μετακινηθούν στην Intrum είναι ισχυρά.
Οι 1300 εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς που θα μεταφερθούν στην Intrum που έχει αναλάβει την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων καλούνται να λάβουν μια σημαντική απόφαση.
Πρέπει να μεταφερθούν από την τράπεζα Πειραιώς στην Intrum;
Μέχρι τώρα έχουν συμφωνήσει 500 εργαζόμενοι και εκτιμάται ότι άλλοι 400 τελικώς θα αποδεχθούν αυτή την αλλαγή ενώ ερωτηματικό είναι οι άλλοι 400 εργαζόμενοι.
Είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στους εργαζομένους των τραπεζών.
Συνολικά 5.000 εργαζόμενοι τραπεζών θα μεταφερθούν από τις τράπεζες στις εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων.
Οι επιλογές είναι δύο να παραμείνουν ή να αποφασίσουν να μετακινηθούν.
Όμως κάθε εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει ότι η μεγάλη συρρίκνωση σε εργαζομένους και καταστήματα προσεχώς θα ξεκινήσει οπότε η έννοια ασφάλεια εργασίας στις τράπεζες είναι σχετική.
Η Πειραιώς εάν δεν παρείχε προνόμια και κίνητρα στους εργαζομένους ώστε να μεταφερθούν στην Intrum τότε όντως κανείς εργαζόμενος δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει.
Όμως η Πειραιώς αποφάσισε να δώσει ισχυρά κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν καλό λόγο να αποφασίσουν να μετακινηθούν.

Ποια είναι τα κίνητρα;


1)Διασφαλίζονται οι 1300 θέσεις εργασίας για 10 χρόνια στην Intrum.
Στον ιδιωτικό τομέα χωρίς καμία αμφιβολία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διασφάλισης της εργασίας.
Η Πειραιώς διασφαλίζει την εργασία 1300 εργαζομένων για 10 χρόνια.
2)Δίνει bonus στους 1300 εργαζομένους 9 μισθούς που δεν αποτελεί αμελητέα κίνηση
3)Η Intrum που θα πάρει τους εργαζομένους της Πειραιώς υποχρεούται να τους προσλάβει με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
4)Ότι εκκρεμότητες υπάρχουν π.χ. σε στεγαστικά δάνεια ή κάρτες δεν αλλάζουν, διατηρούνται οι συμβάσεις χωρίς καμία αλλαγή.
Τα κίνητρα που δίνει η Πειραιώς στους εργαζομένους της να μετακινηθούν στην Intrum είναι ισχυρά.
Π.χ. μόνο το bonus των 9 μισθών αποτιμάται σε 25 με 26 εκατ ευρώ.
Κάθε εργαζόμενους μετακινούμενος από την Πειραιώς στην Intrum διασφαλίζει ότι θα παραμείνει στην θέση αυτή για 10 χρόνια.
Εάν η Intrum δεν τηρήσει τις συμφωνίες τότε χωρίς καμία αμφιβολία το κράτος πρέπει να παρέμβει και να επιβάλλει αυστηρές ποινές στον παραβάτη.

Εργαζόμενοι RBU (Τρ. Πειραιώς): Δεν μας φοβίζουν οι κινήσεις πανικού που εκθέτουν την Τράπεζα

Την ίδια μέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας, και αποτυπώθηκε η αύξηση της κερδοφορίας, η μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 7% και η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ΝΡΕ), η Διοίκηση με ομαδική επιστολή, έκρινε ότι ήταν σκόπιμη, η κλιμάκωση της πίεσης προς τους εργαζόμενους στο RBU, προκειμένου να αποδεχθούν την μετάβαση στην INTRUM με τους ήδη γνωστούς όρους.
Προφανώς τους θορύβησε η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στη Διαχείριση Κόκκινων Δανείων, 900 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, να παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς παρά το καθεστώς της αφόρητης ψυχολογικής πίεσης που βίωνουν επί οχτώ συνεχείς μήνες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη μονάδα RBU της Τράπεζας.
Όπως αναφέρουν, παρότι τα επιχειρήματα δεν εμφανίζουν καμιά πρωτοτυπία, το ύφος του κειμένου εκτός από ερασιτεχνικό Bulling, προδίδει και μερικές ακόμη αλήθειες:
Α) Η Διοίκηση της Τράπεζας διακινδυνεύει την αξιοπιστία του Οργανισμού όταν αφήνει υπονοούμενα ότι δεν θα σεβαστεί την υπογραφή της, στην Συμφωνία με την ΟΤΟΕ για τον εθελοντικό χαρακτήρα της μετάβασης
Β) Κάποιοι πίστευαν ότι οι Συμφωνίες μπορούν να παραμείνουν στα χαρτιά και οι συνάδελφοι να απεμπολήσουν την τραπεζική τους ιδιότητα και χωρίς αντάλλαγμα να μετατραπούν σε υπαλλήλους εισπρακτικής με ημερομηνία λήξεως.
Γ) Η ρητορική για την δήθεν διασφάλιση του συμφέροντος των εργαζόμενων δεν πείθει κανέναν όταν μετατρέπεται σε κραυγή απελπισίας και ευθεία απειλή στο μεροκάματο των ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Δ) Το προφίλ της Διοίκησης που θεωρεί τους εργαζόμενους πιόνια σε μια σκακιέρα επιχειρηματικών συμφερόντων είναι αναχρονιστικό κι αναποτελεσματικό.
Για τους λόγους αυτούς, Καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας, έστω την τελευταία στιγμή:
- Να σταματήσει την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων που η ίδια διαφημίζει.
- Να συμφιλιωθεί με την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων, που στην συντριπτική τους πλειονότητα απορρίπτουν την μετάβαση τους σε άλλο εταιρικό σχήμα
- Να σταματήσει να εκτοξεύει ανούσιες απειλές που σε τελική ανάλυση υπονομεύουν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Τράπεζας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ RBU MEXΡΙ ΤΗN ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων που υπογράφουν ο πρόεδρος Μπεμπένης Εμμανουήλ και ο Γενικός Γραμματέας, Γοίλιας Ισίδωρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης