Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα Δευτέρα 2/9 η ρύθμιση για την προστασία α’ κατοικίας

Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα Δευτέρα 2/9 η ρύθμιση για την προστασία α’ κατοικίας
Αυτό ανακοίνωσε σε δηλώσεις του υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης
Μόνο ηλεκτρονικά θα λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην χρειάζεται να προσκομίσουν έγγραφα στην τράπεζα προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Αυτό είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία, καθώς λόγω της γραφειοκρατίας που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι στιγμής από τις 17.442 αιτήσεις, έχει γίνει ρύθμιση σε μόλις 2 δανειολήπτες, ενώ μόλις 30 έχουν υποβάλει αίτηση.
«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε προχθές με το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ρύθμιση για την προστασία της 1ης κατοικίας λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να προσκομίσουν απολύτως κανένα έγγραφο στην τράπεζα ακριβώς για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλοι όσοι δικαιούνται.
Παράλληλα, καλέσαμε χθες στο Υπουργείο τους εκπροσώπους των τραπεζών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν σε κάθε υποκατάστημα να υπάρχει εκπαιδευμένος υπάλληλος που θα βοηθά δωρεάν τους πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ήδη μία από τις 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμη και θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία από την Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες» είχε αναφέρει ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης