Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σχέδια για διαχωρισμό στα τρία του ΔΕΔΔΗΕ και η κόντρα Pimco – J P Morgan για την τιτλοποίηση της ΔΕΗ με 6 ενδιαφερομένους

tags :
Σχέδια για διαχωρισμό στα τρία του ΔΕΔΔΗΕ και η κόντρα Pimco – J P Morgan για την τιτλοποίηση της ΔΕΗ με 6 ενδιαφερομένους
Λογικά η Pimco έχει πλεονέκτημα καθώς η πρότασης της αφορά σύνολο οφειλών στην τιτλοποίηση και έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
Τα σχέδια που υπάρχουν για την ΔΕΗ είναι μεν πολλά, η νέα διοίκηση όντως επεξεργάζεται διάφορα σχέδια… αλλά η αντίδραση στην μετοχή μάλλον είναι υπερβολική.
Στα 715 εκατ η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία εμπεριέχει πολλούς κινδύνους στην υλοποίηση των σχεδίων αυτών.
Το bankingnews να σημειωθεί ότι είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων, σενάριο που επιβεβαιώθηκε ενώ νομοτελειακά ήρθαν και οι αυξήσεις.
Μόνο όμως οι αυξήσεις στα τιμολόγια δεν επαρκούν.
Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ την τρέχουσα περίοδο μεταξύ άλλων επικεντρώνεται σε δύο ζητήματα
1)Υπάρχουν σκέψεις να διαχωριστεί σε τρία τμήματα ο ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή η διαχείριση δικτύου όπου υπάρχουν σχέδια πώλησης στρατηγικού ποσοστού.
Ο διαχωρισμός σε τρία τμήματα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα με γεωγραφικά χαρακτηριστικά.
Ωστόσο το εγχείρημα αυτό έχει πολλά νομικά και πρακτικά κενά.
2)Στο επίκεντρο βρίσκεται και η τιτλοποίηση η οποία προχωράει μεν αλλά η διαδικασία έχει καταστεί σύνθετη… καθώς έχουν εμφανιστεί 6 ενδιαφερόμενοι.
Να σημειωθεί ότι η Pimco έχει υποβάλλει συνολική προσφορά περί τα 420-430 εκατ για τα 2,2 δισεκ. ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές.
Όμως η J P Morgan έχει υποβάλλει προσφορά περί τα 260 εκατ μόνο για ένα τμήμα της τιτλοποίησης, αναλογικά εμφανίζει την υψηλότερη προσφορά αλλά έχει πολλά νομικά κενά.
Για την τιτλοποίηση έχουν εμφανιστεί 6 ενδιαφερόμενοι.
Να σημειωθεί πάντως ότι η Pimco έχει κάνει την μεγαλύτερη προεργασία καθώς ήδη βρίσκεται μέσω της Qualco στην ΔΕΗ και διαχειρίζεται ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Λογικά η Pimco έχει πλεονέκτημα καθώς η πρότασης της αφορά σύνολο οφειλών και έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
Η παρουσία και άλλων ενδιαφερομένων ίσως καθυστερήσει την διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης