Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2018 υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας – Περιμένουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2018 υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας – Περιμένουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020 θα κρίνει πώς θα καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ο κ.Μητσοτάκης είπε ο κ.Χαρίτσης
Την θέση ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2018 υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ.
«Οι περσινές εξαγγελίες Τσίπρα για μέτρα ελάφρυνσης υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας.
Αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα υλοποιηθούν.
Στη ΔΕΘ το 2018 ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός τότε, είχε ανακοινώσει μια ολοκληρωμένη λίστα μέτρων ελάφρυνσης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τα οποία όλα έγιναν πράξη και νομοθετήθηκαν τους επόμενους μήνες.
Πολύ σημαντική θα είναι και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020, που θα κρίνει πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χαρίτσης, αναφέροντας πως «στο κομβικό ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει τον μηχανισμό που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (καταπιστευτικός λογαριασμός) για μείωση των πλεονασμάτων ήδη από το 2020».
Ο κ.Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «επιχειρεί να φάει από τα έτοιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος όπως είπε, «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ξεκίνησε να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων αλλά και της μεσαίας τάξης, δημιούργησε έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία με τη ρύθμιση για το χρέος και βεβαίως με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις ευρώ».
Αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού, ο κ.Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «καθυστέρησε πάρα πολύ να κατανοήσει την συνθετότητα αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου ζητήματος» ενώ σε ερώτηση για τον διορισμό του κ. Κοντολέοντα στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, πολύ πρόσφατα, μόλις στις 6 Αυγούστου πριν από λιγότερο από ένα μήνα, διαβεβαίωνε ο ίδιος προσωπικά από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο για τον διοικητή της ΕΥΠ, και τελικά προχώρησε σε μια φωτογραφική τροπολογία για να μπορέσει να διορίσει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης