Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Αναγνώριση προσώπου για όλους τους χρήστες - Τέλος στις "προτάσεις ετικέτας"

tags :
Facebook: Αναγνώριση προσώπου για όλους τους χρήστες - Τέλος στις
Αναγνώριση προσώπου για όλους τους χρήστες του Facebook
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, ενώ παράλληλα αποφάσισε να καταργήσει την επιλογή για τις "προτάσεις ετικέτας" (Tag Suggestions).
Η αναγνώριση προσώπου ήταν δυνατή σε κάποιους χρήστες από τον Δεκέμβριο 2017, ειδοποιεί έναν κάτοχο λογαριασμού εάν η φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιείται από κάποιον άλλον χρήστη, ή αν εμφανίζεται σε φωτογραφίες που δεν έχουν επισημανθεί με ετικέτα.
Οι ετικέτες για την αναγνώριση προσώπων και τα tags σε φωτογραφίες, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας δίκης που σχετίζεται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων από το 2015.
Το 2015 οι χρήστες του Ιλινόις κατηγόρησαν το Facebook ότι παραβιάζει τον νόμο της πολιτείας περί προστασίας των προσωπικών βιομετρικών δεδομένων (BIPA) με τη χρήση του tag.
Το Facebook αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε έφεση ζητώντας από τους χρήστες να καταθέσουν ξεχωριστές αγωγές, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το εφετείο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες σε θέματα απορρήτου, ακαδημαϊκούς, αλλά και τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης