Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν θα απελευθερώσει 7 μέλη του πληρώματος του Stena Impero

tags :
Το Ιράν θα απελευθερώσει 7 μέλη του πληρώματος του Stena Impero
Η Τεχεράνη θα απελευθερώσει μέλη του πληρώματος του Stena Impero
Επτά -από τα συνολικά 23- μέλη του πληρώματος του βρετανικού δεξαμενοπλοίου Stena Impero, το οποίο συνέλαβε τον Ιούλιο στο Στενό του Ορμούζ, ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει το Ιράν για ανθρωπιστικούς λόγους.
Τα επτά μέλη του πληρώματος -πέντε Ινδοί, ένας Λεττονός και ένας Ρώσος- έχουν ήδη αποχωρήσει από το Stena Impero, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην ιρανική κρατική τηλεόραση.
Το δεξαμενόπλοιο Stena Impero συνελήφθη από την Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, δύο εβδομάδες αφότου η Βρετανία συνέλαβε ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο -πρωην Grace 1, νυν Adrian Darya 1, στα ανοικτά του εδάφους του Γιβραλτάρ.
Το Γιβραλτάρ άφησε ελεύθερο το ιρανικό πλοίο στις 15 Αυγούστου, αφού έλαβε επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις από τη Τεχεράνη ότι το πλοίο δεν θα ξεφορτώσει τα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρει στη Συρία.
Έσβησε, ωστόσο, τον αναμεταδότη του στη Μεσόγειο, δυτικά της Συρίας, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.
Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει ότι όποια χώρα παράσχει βοήθεια στο πλοίο θα θεωρηθεί ότι παρέχει υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση, στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης