Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικές διαθέσεις με τις τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικές διαθέσεις με τις τράπεζες στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως έχουμε λόγους για βελτίωση αποτιμήσεων. Δείχνει η εικόνα πως πάνε να ξεμπλοκάρουν οι μεγάλες επενδύσεις και πως οι επενδυτές του εξωτερικού δεν έχουν την ίδια στάση με αυτή που είχαν πριν δύο-τρία χρόνια. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Μπορεί η ανάπτυξη να φάνηκε λίγο χαμηλή και να θέλουμε καλύτερο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο για να πιάσουμε το στόχο, αλλά η ψυχολογία έχει αλλάξει, ο τουρισμός ξεκίνησε άσχημα αλλά πηγαίνει καλύτερα και γενικότερα βλέπουμε πως κινούνται κάποια πράγματα που είχαν βαλτώσει.

Από την άλλη έχουμε πλέον ένα σύμμαχο για τα πλεονάσματα και αν καταφέρει η κυβέρνηση σταδιακά να περάσει κάποια μείωση θα μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες. Πρέπει επίσης άμεσα να εκμεταλλευτεί και το καλό κλίμα στις αγορές ομολόγων και να βγει για δανεικά με χαμηλό επιτόκιο.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Στο εξωτερικό περιβάλλον φυσικά και δεν αγνοούμε τους κινδύνους οι οποίοι είναι πολλοί και σημαντικοί. Οι εξελίξεις κάνουν ασανσέρ τις αγορές και πότε μία δήλωση τις ανεβάζει, πότε μία άλλη εξέλιξη της ρίχνει.

Οι προσπάθεια των επενδυτών πρέπει να επικεντρωθεί στις καλές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, χωρίς να κυνηγάνε τιμές και έχοντας πάντα στη σκέψη τους να κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Σήμερα ξεκινήσαμε ανοδικά όπως ανέμεναν οι αναλυτές με τις τράπεζες να πηγαίνουν καλά και να δίνει βοήθειες και η Coca Cola. Το βλέμμα όμως είναι σε εκείνα τα βαριά χαρτιά που χθες πιέστηκαν αρκετά και βλέπουμε πως έχουν πωλητές. Πρέπει να συμβάλουν και αυτά.

ΟΤΕ: Είχαν μείνει χθες στο κλείσιμο λίγο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια στους πωλητές στα 12 ευρώ. Έχουν γίνει αρκετά πακέτα το τελευταίο διάστημα. Αν ο πωλητής-ες ολοκληρώσει-ουν θα μπορούσε να πάρει μία καλή ανάσα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ισχύουν τα ίδια. Έχει πωλητές και η συγκεκριμένη μετοχή. Η μη αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό μπορεί να απογοήτευσε κάποιους αλλά θα έπρεπε να περιμένουν μία τέτοια κίνηση μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Επίσης πολλοί αναλυτές δεν έχουν στις εκτιμήσεις τους κάποια αύξηση διοδίων.

ΤΙΤΑΝ: Κάποια στιγμή πρέπει να βάλει και η συγκεκριμένη πλάτη και να βοηθήσει την αγορά.

ΑΒΑΞ: Αυτή τη φορά, αλλά με την πρώτη επαναληπτική θα γίνει η αύξηση μας ενημερώνει η καλή συνάδελφος Ελένη Μπότα. Έχει περάσει αρκετός καιρός και έχουν ανανεωθεί πολλές αποφάσεις για την αύξηση των 20 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει ακόμα υλοποιηθεί. Θεωρούμε βέβαια την αύξηση αρκετά μικρή, λόγω υποχρεώσεων. Υποχωρεί στο άνοιγμα η μετοχή.

ΣΠΥΡΟΥ: Μας κάνει εντύπωση που η εταιρεία έβαλε marketmakerστη μετοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που την κοιτάμε στις τελευταίες συνεδριάσεις, γιατί τα θεμελιώδη δεν μας έχουν πείσει. Περιμένουμε το εξάμηνο για να δούμε αν μπορεί να βελτιώσει λίγο τα μεγέθη. Στην αποτίμηση που είναι δε χρειάζονται και μεγάλες αλλαγές.

CENTRIC: Φίλη αναγνώστρια μας μετέφερε την πληροφορία ότι υπάρχουν δύο μεγάλοι πωλητές. Αυτό φαίνεται εδώ και μέρες και μάλιστα η διάθεση είναι να φύγουν άμεσα. Με όγκο ξεκίνησε και σήμερα η μετοχή, αλλά έχει αγοραστές από τα 0,2350 ευρώ και κάτω.

ΠΛΑΣΙΟ (απάντηση): Τα EBITDAόντως είναι αδύναμα και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Ίσως αυτοί που πουλάνε εδώ να βλέπουν πως υπάρχουν ακόμα δυσκολίες. Η μετοχή πάντως δεν έχει κάνει κάποια κίνηση ανάλογη με την αγορά και αυτό αποτυπώνει την εκτίμηση των επενδυτών. Έχει όμως καλό ταμείο, αρνητικό καθαρό δανεισμό και θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί για να δημιουργήσει αξία.

FOURLIS: Η διοίκηση εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη για την πορεία των ΙΚΕΑ αλλά κυρίως των Intersport. Επίσης προχωράει η εταιρεία ακινήτων. Τα νούμερα θα βελτιωθούν σημαντικά στο δεύτερο εξάμηνο. Όμως και πάλι η αποτίμηση με το εκτιμώμενο για το 2019 p/e δεν είναι χαμηλή. Μας αρέσει όμως το business και θεωρούμε πως μακροπρόθεσμα θα δώσει αξία.

NEWSPHONE: Κάποιος βιαστικός πέταξε 5,5 χιλ. τεμάχια στα 0,3580 ευρώ πηγαίνοντας τη μετοχή στο -19,44% με τον πρώτο πωλητή να είναι στα 0,42 ευρώ. Η αποτίμηση στα 9,6 εκατ. ευρώ την οποία θεωρούμε χαμηλή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης