Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει διαπραγμάτευση φυγομαχίας – Επικίνδυνη για την οικονομία

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει διαπραγμάτευση φυγομαχίας – Επικίνδυνη για την οικονομία
Η ΝΔ θριαμβολογεί πάνω στις επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι κάνει διαπραγμάτευση φυγομαχίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης είπε πως «η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το εργαλείο του καταπιστευτικού λογαριασμού που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που εξηγείται από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές εμμονές της ΝΔ σε περιοριστικές πολιτικές, σε μέτρα λιτότητας».
Σχετικά με τις δηλώσεις της Christine Lagarde, ο κ.Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το «αν συμφωνεί με την πάγια θέση του ΔΝΤ για μέτρα λιτότητας, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν αυτήν τη μείωση των πλεονασμάτων», ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποκρούσει αντίστοιχα μέτρα.
«Δεν μπορεί να γίνει από μας ανεκτή μια τέτοια λογική "μεταρρυθμίσεων", οι οποίες θα μας ξαναφέρουν ουσιαστικά στον υφεσιακό κύκλο των μνημονιακών πολιτικών» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι θα έχει «ενδιαφέρον να δούμε τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά κυρίως τι θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, γιατί πλέον τελειώνουν τα ψέματα».
«Περιμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις προς τους πάντες, τη στιγμή που δεν προχωρεί σε ενέργειες για να έχει τον δημοσιονομικό χώρο» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ πως «η ΝΔ θριαμβολογεί πάνω στις επιτυχίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2019, ο κ.Χαρίτσης είπε πως «είναι μια ακόμα απόδειξη ότι όλη αυτή η καταστροφολογία την οποία υιοθέτησε προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την οποία επαναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό της χώρας -και όχι στο εξωτερικό- αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν μια φενάκη».
Τέλος, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι στη ΔΕΘ «θα δώσουμε το στίγμα της επόμενης ημέρας, την προοπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως την πολιτική δύναμη, η οποία θα εκφράσει το σύνολο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον ελληνικό λαό αδιαμεσολάβητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης