Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ο όγκος στον ΟΤΕ, η απομάκρυνση από τα 12 ευρώ και τα σχόλια της Euroxx για την αποτίμηση

tags :
Ο όγκος στον ΟΤΕ, η απομάκρυνση από τα 12 ευρώ και τα σχόλια της Euroxx για την αποτίμηση
Με discount 16% έναντι των ομοειδών της Ευρώπης η μετοχή – Στα 620 εκατ. ευρώ αποτιμά η Euroxx την εταιρική αξία της δραστηριότητας στη Ρουμανία
Μετά από αρκετές μέρες συσσώρευσης πέριξ των 12 ευρώ όπου έγιναν συναλλαγές εκατομμυρίων τεμαχίων, η μετοχή του ΟΤΕ δείχνει να κοιτάζει υψηλότερα και κάνει πράξη πάνω από τα 12,20 ευρώ, βοηθώντας έτσι και την πορεία της αγοράς.
Καθοριστική φαίνεται πως ήταν η χθεσινή (4/9) όπου έγινε όγκος μαζί με τα πακέτα 1,42 εκατ. τεμαχίων και μάλιστα η μετοχή έγραψε χαμηλό στα 11,74 ευρώ σημείο που είχε να δει από τα τέλη Μαϊου, ενώ σχεδόν τις περισσότερες φορές έχει αντιδράσει από εκεί.
Σήμερα με όγκο άνω των 400 χιλ. τεμαχίων δείχνει να απορροφά τις πωλήσεις που βγαίνουν και οι οποίες είναι χαμηλότερης έντασης.
Η Euroxx σε ανάλυσή της σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 16% έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών το οποίο κατά την άποψή της δεν ενσωματώνει πλήρως τα εγχώρια θεμελιώδη και τις προοπτικές ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών.
Περιμένει πως οι πληροφορίες για πώληση της δραστηριότητας της Ρουμανίας να είναι ο καταλύτης βραχυπρόθεσμα και έχει αποτιμήσει την δραστηριότητα με εταιρική αξία 620 εκατ. ευρώ και με δείκτη EV/EBITDA 5,5 φορές για το 2019.
Η ΑΧΕ αύξησε την τιμή στόχο στα 16 ευρώ και σημειώνει πως η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές έως το 20% μέχρι το 2021 από 28% θα μπορούσε να προσθέσει στην τιμή στόχο 1,1 ευρώ με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να επηρεάζονται επίσης θετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης