Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Β. Κορέα: Η Σεούλ δεν έχει εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της να μας επιτεθεί - Πραγματοποιεί κινήσεις πολέμου

Β. Κορέα: Η Σεούλ δεν έχει εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της να μας επιτεθεί - Πραγματοποιεί κινήσεις πολέμου
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA άσκησε κριτική απέναντι στην απόφαση της Σεούλ να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
Ως «κίνηση πολέμου» χαρακτήρισε η Βόρεια Κορέα την απόφαση της Σεούλ να προχωρήσει στην αγορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ειδικότερα, το KCNA δήλωσε ότι η απόφαση της Νότιας Κορέας να αγοράσει αεροσκάφη Lockheed Martin F-35A από τις ΗΠΑ αποτελεί μία «κίνηση πολέμου», προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η Σεούλ «δεν έχει εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της να επιτεθεί στο Βορρά».
«Η κίνηση του Νότου να αναπτύξει τις ένοπλες ένοπλες δυνάμεις του απλά θα δικαιολογήσει δεκάδες εκατομμύρια φορές τα στρατιωτικά μας μέτρα για να απομακρύνουμε τα πράγματα που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια τόσο άμεσα όσο και έμμεσα», πρόσθεσε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι σχετίκες δηλώσεις έρχονται στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον για αγορά 40 αμερικανικών F-35A μέχρι το 2022.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, αν και σε μικρότερη κλίμακα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με την Πιονγιάνγκ να προχωράει σε μερικές πυραυλικές δοκιμές ως «αντίδραση» απέναντι στη σχετική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης