Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (επικεφαλής διαπραγματευτής Ε.Ε. για το Brexit): Ανησυχούμε για την στάση της Βρετανίας στο θέμα του backstop

tags :
Barnier (επικεφαλής διαπραγματευτής Ε.Ε. για το Brexit): Ανησυχούμε για την στάση της Βρετανίας στο θέμα του backstop
Ανήσυχος ο Barnier για την στάση της Βρετανίας στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων
Ανήσυχος εμφανίστηκε σε ενημέρωση διπλωματών ο Michel Barnier, επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, σχετικά με την πολιτική που θα θελήσει να ακολουθήσει η Μεγάλη Βρετανία στο θέμα των ιρλανδικών συν΄ροων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει φόβους ότι η Βρετανία θα αναθεωρήσει την στάση της σχετικά με το θέμα των ιρλανδικών συνόρων (backstop).
Πηγές του Reuters ανέφεραν ότι ο Michel Barnier είπε στους απεσταλμένους ότι το Λονδίνο δεν παρουσίασε ακόμη συγκεκριμένες ιδέες για το πώς θα αντικατασταθεί το backstop.
Σχετικά με το εμπόριο, ο Barnier δήλωσε ότι ο Τζόνσον είχε καταστήσει σαφές ότι στόχευε σε μια πολύ περιορισμένη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την ΕΕ μετά την Brexit.
Ωστόσο, η ΕΕ ανησυχεί για το γεγονός ότι το Λονδίνο δεν επιθυμεί πλέον να δεσμευτεί με όρους ισότιμου ανταγωνισμού
"Αυτό δημιούργησε έντονη ανησυχία για μια συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών χωρίς ισότιμους όρους ανταγωνισμού", δήλωσε ένας ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ μετά την ενημέρωση του Barnier.
Ο Boris Johnson θεωρεί ότι, χάρη στην απειλή να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, μπορεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 17-18 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης