Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Πρότεινα στον Trump να αγοράσει από εμάς νέους πυραύλους

Putin: Πρότεινα στον Trump να αγοράσει από εμάς νέους πυραύλους
 Ο Putin  λέει ότι πρότεινε να πουλήσει τους πιο πρόσφατους πυραύλους της Ρωσίας στον Trump
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ισχυρίζεται ότι πρότεινε στον Donald Trump να του πουλήσει τους πιο πρόσφατους ρωσικούς πυραύλους.
Η Ρωσία προσφέρθηκε να μοιραστεί με τις ΗΠΑ τους υπερηχητικούς πυραύλους. Η προσφορά έγινε ως στρατηγική πυρηνική συμφωνία που λήγει το 2021.
Ο Putin τόνισε πως πρότεινε στον Trump να αγοράσει τους πυραύλους, ως προσπάθεια αναζωογόνησης των αμερικανορωσικών σχέσεων.
"Είπα στον Donald, αν θέλεις, θα σου πουλήσω τους πυραύλους και έτσι όλα θα έρθουν σε μία ισορροπία", ανέφερε ο Putin σε σύνοδο στο Βλαδιβοστόκ, όπου παρευρίσκονταν ο Ιάπωνας Shinzo Abe και ο Ινδός πρωθυπουργός Narendtra Mondi. Ενώ η αμερικανική πλευρά ισχυρίστηκε ότι σύντομα θα είχε τέτοια όπλα, ο Πούτιν αναρωτήθηκε "γιατί να χάνουμε χρήματα όταν τα έχουμε ήδη ξοδέψει και μπορούμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό, το οποίο μάλιστα δεν βλάπτει την ασφάλειά μας;".
Οι ΗΠΑ δεν απάντησαν στην προσφορά του και "παραμένουν σιωπηλές" στις ρωσικές προτάσεις για μείωση της κούρσας των εξοπλισμών, δήλωσε ο Putin.
Το ερώτημα είναι πώς θα ενσωματωθούν τα νέα όπλα της Ρωσίας σε οποιαδήποτε συμφωνία για εξοπλισμούς, τουλάχιστον έτσι όπως τέθηκε το θέμα στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης