Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μεγάλη ναυτική άσκηση των ΗΠΑ στην Αρκτική με το βλέμμα σε Ρωσία και Κίνα

tags :
Μεγάλη ναυτική άσκηση των ΗΠΑ στην Αρκτική με το βλέμμα σε Ρωσία και Κίνα
Μεγάλη ναυτική άσκηση των ΗΠΑ στην Αρκτική
Το αμερικανικό ναυτικό και διενεργεί μια μηνιαία πολεμική άσκηση στην Αλάσκα ενάντια στις αυξανόμενες απειλές της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή της Αρκτικής.
Μια μαζική απειλή για τις ΗΠΑ είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν την πρωτοβουλία Belt and Road στην Αρκτική, αναπτύσσοντας νέες ναυτιλιακές οδούς που είναι πλέον πιο προσιτές χάρη στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η στρατηγική των ΗΠΑ είναι να συνεχίσουν να επιδεικνύουν δύναμη στην Αρκτική και να μην επιτρέψουν στη Ρωσία και την Κίνα να δημιουργήσουν τον «Πολικό Δρόμο του Μεταξιού».



Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της στρατιωτικοποίησης της περιοχής της Αρκτικής και των τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή, ώστε να αποθαρρυνθούν και οι δύο χώρες από την πλεύση εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων μέσω της περιοχής.
Η τελευταία κίνηση των ΗΠΑ είναι μια πολεμική άσκηση που ονομάζεται Arctic Expeditionary Capabilities Exercise (AECE) 2019, η οποία πραγματοποιείται στην περιοχή των Aleutian Islands, της Southcentral Αλάσκας και της Νότιας Καλιφόρνιας από τις 01 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.
Περισσότεροι από 3.000 ναύτες και πεζοναύτες θα συμμετάσχουν στην άσκηση, μαζί με δεκάδες σκάφη, ελικόπτερα, αεροπλάνα και χερσαία οχήματα.
Η AECE θα επιτρέψει και στις δύο υπηρεσίες να συμμετάσχουν από κοινού στις «δυνατότητες υλικοτεχνικής μεταφοράς στο περιβάλλον της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένης της υγρής διοικητικής μέριμνας στην ξηρά, των αντιτρομοκρατικών αποστολών αποστολής, της κινητής κατάδυσης και διάσωσης και ενός υπεράκτιου συστήματος εκκένωσης πετρελαίου», 3η Δημόσιες Υποθέσεις Στόλου.
Οι συμμετέχοντες ναυτικού και ναυτικού σώματος θα διεξάγουν λειτουργίες λιθοβολισμού σε αμφισβητούμενο περιβάλλον (LOCE) για να τονώσουν μια αναδυόμενη απειλή κοντά στα Αλεούσια Νησιά και τη Νότια Καλιφόρνια.
Η άσκηση δίνει έμφαση στην καταπολέμηση και την απόκτηση του ελέγχου της θάλασσας γύρω από μια περιοχή με έντονες επιπτώσεις στην Αρκτική.
Η άσκηση θα περιλαμβάνει επιτήρηση, εκκαθάριση ναρκοπεδίων και υποστήριξη για επιχειρήσεις εκφόρτωσης.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι συμμετέχουσες μονάδες περιλαμβάνουν το «US Pacific Fleet», τις θαλάσσιες δυνάμεις θαλάσσιου σώματος του Ειρηνικού, τον 3ο στόλο των Η.Π.Α., την ομάδα 3 αποστολής αποστολής (ESG-3) και την θαλάσσια αποστολική δύναμη. Comstock (LSD 45) Οι μονάδες Ashore περιλαμβάνουν την απόρριψη των εκρηκτικών πυροβόλων όπλων του πρώτου ομίλου, την απόρριψη εκρηκτικών μηχανισμών, την αποστολή εκρηκτικών μονάδων, την εκτόξευση των εκρηκτικών πυροβόλων όπλων, την εκτόξευση μονάδας εκρηκτικών μηχανημάτων, την κινητή μονάδα τρίτης και την κινητή μονάδα καταδύσεων και διάσωσης.
Προς το παρόν, η Αρκτική δεν θα αποτελέσει πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και της Κίνας, αλλά μάλλον μια περιοχή εχθρότητας και στρατιωτικοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης