Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

INTERAMERICAN: IMAGINE ένα πρόγραμμα για την κατάθεση, επώαση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών

tags :
INTERAMERICAN: IMAGINE ένα πρόγραμμα για την κατάθεση, επώαση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών
Το πρόγραμμα IMAGINE της INTERAMERICAN, που έχει βραβευτεί το 2017 στα Marketing Excellence Awards από το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ) ως το καλύτερο εταιρικό πρόγραμμα καινοτομίας
Το πρόγραμμα IMAGINE της INTERAMERICAN, που έχει βραβευτεί το 2017 στα Marketing Excellence Awards από το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ) ως το καλύτερο εταιρικό πρόγραμμα καινοτομίας στη χώρα μας, συνεχίζει να εξελίσσεται. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές προόδου σημειώθηκε στις αρχές του 2019, με την εισαγωγή του εξωτερικού πυλώνα «Open Innovation Initiative».
Η INTERAMERICAN, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και start ups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας IMAGINE της INTERAMERICAN και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN). 
Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις από εδραιωμένες επιχειρήσεις, startups, ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, καθώς και φοιτητικές ομάδες.
Από αυτές τις προτάσεις διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
Το IMAGINE, ένα πρόγραμμα της INTERAMERICAN για την κατάθεση, επώαση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, με το «Open Innovation Initiative» περνά σε μια νέα, δημιουργική φάση.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της INTERAMERICAΝ. Το IMAGINE αποτελεί ένα πρωτοποριακό «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους.
Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, 95 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη μεθοδολογία Αccelerator, συμμετέχοντας ενεργά στη διαχείριση και ανάπτυξη 21 νέων υποσχόμενων ιδεών για την Εταιρεία, πραγματοποιώντας 340 πειράματα και εμπλέκοντας περισσότερους από 10 χιλιάδες υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες.
Ο πέμπτος κύκλος του εσωτερικού πυλώνα θα ξεκινήσει σύντομα και περιλαμβάνει τρεις νέες ιδέες και αντίστοιχα τρεις ομάδες με 15 καινούρια μέλη, τα οποία θα εκπαιδευτούν και θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Accelerator.
Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της καινοτομίας.
Αναμφισβήτητα για να μπορεί ένας οργανισμός να δημιουργεί πετυχημένα προϊόντα ή υπηρεσίες, χρειάζεται να «ακούει», να συνεργάζεται και να καινοτομεί.
Στην εταιρεία μας, αναζητούμε νέες λύσεις και προτάσεις οι οποίες να ικανοποιούν τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας και να υποστηρίζουν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα θα μας διαφοροποιούν στην αγορά.
Η διεύρυνση του IMAGINE έξω από το ανθρώπινο δυναμικό της INTERAMERICAN δημιουργεί νέες πηγές ιδεών και δυναμικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορούν να αποφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης