Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά ο χρυσός λόγω ΗΠΑ, Κίνας και Powell - Απώλειες -0,59% στα 1.516 δολ.

tags :
Πτωτικά ο χρυσός λόγω ΗΠΑ, Κίνας και Powell - Απώλειες -0,59% στα 1.516 δολ.
Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησης για το πολύτιμο μέταλλο
Περαιτέρω απώλειες είχε σήμερα Παρασκευή (6/9) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά έξι ετών, δεχόμενος πιέσεις από την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχώρησε κατά 0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.516,55 δολ. ανά ουγγιά, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα 1.564,15 δολ. ανά ουγγιά, στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Image
Η είδηση της επανέναρξης των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα άσκησε σημαντικές πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο αποτελεί συνήθως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αστάθειας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου στην Κίνα, ο επόμενος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον κατά τις αρχές του επόμενου μήνα.
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η συμβολή των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίες στις ΗΠΑ που αφορούν τον Αύγουστο του 2019, καθώς σημειώθηκε αύξηση κατά 195 χιλ. θέσεις εργασίες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 140 χιλ. θέσεις.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούνιο του 2018, υποχωρώντας κατά 34,9 δολ. ανά ουγγιά ή -2,2%.
Ωστόσο, παρά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, τα συνολικά κέρδη για τον χρυσό ξεπερνούν το 20% για το τρέχον έτος, εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit και τις ευρύτερες εμπορικές διαμάχες μεταξύ σημαντικών οικονομιών παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης