Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hoover Institution: ΗΠΑ και Κίνα είναι στα πρώτα στάδια ενός Β' Ψυχρού Πολέμου

tags :
Hoover Institution: ΗΠΑ και Κίνα είναι στα πρώτα στάδια ενός Β' Ψυχρού Πολέμου
Πλέον, ο Trump δεν μπορεί να λήξει τον εμπορικό πόλεμο όταν τον βολεύει διότι το πρόβλημα έχει επεκταθεί σε πολλούς τομείς 
Στα αρχικά στάδια ενός δεύτερου Ψυχρού Πολέμου βρίσκονται ήδη οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του Hoover Institution στο Stanford University.
Ειδικότερα, ο Niall Ferguson δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει περάσει σε μια κατάσταση όπου δεν θα μπορεί να αποτρέψει μια μεγάλη ζημιά στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, ακόμα κι αν αποκλιμακωθεί η εμπορική διαμάχη.
Κι αυτό διότι, η μεγάλης διάρκειας εμπορική σύγκρουση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου «δεν είχε να κάνει με το εμπόριο», είπε ο Ferguson.
Αντιθέτως, έχει μια πολυμέτωπη διαφωνία για τεχνολογικά και γεωπολιτικά ζητήματα.
«Τα καλά νέα είναι πως δεν πιστεύω ότι οδηγούνται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ή οπουδήποτε αλλού, αλλά νομίζω ότι βρίσκονται σε Ψυχρό Πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος Trump έχει πλέον τη δύναμη να το λήξει ακόμα κι αν συνάψει εμπορική συμφωνία, την οποία νομίζω ότι σκοπεύει να κάνει κάποια στιγμή έως τις εκλογές του επόμενου έτους» δήλωσε ο Ferguson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόβλημα για τον Trump είναι ότι έχοντας αρχίσει αυτόν τον Ψυχρό Πόλεμο με τον εμπορικό πόλεμο, δεν έχει πλέον στη θέση να τον λήξει όταν τον βολέψει διότι έχει επεκταθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης