Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Καλούμε το Ιράν να μην επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση - Δεν είναι αργά για να αλλάξει πορεία

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Καλούμε το Ιράν να μην επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση - Δεν είναι αργά για να αλλάξει πορεία
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από το Ιράν να εγκαταλείψει το «λάθος μονοπάτι» που έχει ακολουθήσει
Έκκληση προς το Ιράν ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία του 2015 απηύθυνε σήμερα (6/9) η Γερμανία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, με αφορμή την περαιτέρω μείωση των δεσμεύσεων που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Τεχεράνη.
Συγκεκριμένα, το γερμανικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Τεχεράνη «να μην επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «δεν είναι αργά για το Ιράν να εγκαταλείψει το λάθος μονοπάτι που έχει ακολουθήσει».
Νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, τόνισε ότι η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των δεσμεύσεων απέναντι στην πυρηνική συμφωνία του 2015, εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να βρει λύση για την αναβίωσή της.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής το Ιράν αποτελούν «απάντηση» στις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της χώρας, τις οποίες χαρακτήρισε ως «οικονομική τρομοκρατία».
Παρά την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, δήλωσε σήμερα πως η Τεχεράνη πλησιάζει σε ένα σημείο στο οποίο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Φαίνεται με κάποιους τρόπους ότι το Ιράν πλησιάζει προς εκείνο το σημείο όπου θα μπορούσαμε να έχουμε συνομιλίες και ελπίζουμε ότι θα συμβεί αυτό», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης