Διεθνή

Ναυτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ θέλει να οργανώσει η Δανία

Ναυτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ θέλει να οργανώσει η Δανία
Η Δανία θέλει να οργανώσει αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, δήλωσε σήμερα 6/9 ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με ορισμένους ευρωπαίους συμμάχους για μια διεθνή ναυτική αποστολή που θα εξασφαλίσει την ασφαλή ναυτιλία μέσω στα στενά του Ορμούζ.
"Αναζητάμε τη δυνατότητα ναυτικής συμβολής της Δανίας σε μια διεθνή προσπάθεια που έχει αναλάβει η Ευρώπη", δήλωσε η κ. Frederiksen.
Η Δανή πρωθυπουργός υπογράμμισε πως βρίσκεται σε διάλογο με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για το πώς μπορεί να οργανωθεί μια τέτοια προσπάθεια.
Η Γαλλία έχει πιέσει για μια ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση, αφού απέκλεισε την συμμετοχή σε συνασπισμό χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που προστατεύουν τα πετρελαιοφόρα και τα φορτηγά πλοία από απειλές του Ιράν στα Στενό του Ορμούζ.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ. Mark Esper και η Γαλλίδα ομόλογός του Florence Parly θα συζητήσουν το Σάββατο 7/9 πώς το ναυτικό της Γαλλίας θα μπορούσε να συντονιστεί με την Ουάσιγκτον για να εξασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
Η Δανία θα προσθέσει επίσης σε 700 στρατιώτες, μια φρεγάτα και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ,
Επιπλέον, θα στείλει μια φρεγάτα για να στηρίξει ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στον Βόρειο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης