Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Battiliana (ΔΕΣΦΑ): Επιλογή και για τη ναυτιλία το φυσικό αέριο

tags :
Battiliana (ΔΕΣΦΑ): Επιλογή και για τη ναυτιλία το φυσικό αέριο
«Επιλογή και για τη ναυτιλία το φυσικό αέριο» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, κ. Nicola Battiliana
Στις προοπτικές του φυσικού αερίου και ιδιαιτέρως του υγροποιημένου φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, κ. Nicola Battiliana, από το βήμα του Southeast Europe Energy Forum, που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι «η ΔΕΣΦΑ θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες» της συγκεκριμένης ενεργειακής αγοράς.
«Το φυσικό αέριο είναι μια επιλογή και για την ναυτιλία. Πιστεύουμε ότι πάνω από το μισό των ferry boat της χώρας μέσα στη δεκαετία θα ανανεωθούν.
Αν επιλέξουν το φυσικό αέριο ως καύσιμο θα έχουμε μια τεράστια αύξηση της ζήτησης της κατανάλωσης.
Αυτή η αγορά μπορεί να ξεκινήσει με τη Ρεβυθούσα.
Το φυσικό αέριο δεν προκαλεί σκόνη, δεν περιέχει θείο, έχει χαμηλότερους ρύπους διοξειδίου άνθρακα. Και στην Ιταλία υπήρξε μια μεγάλη αύξηση φορτηγών που χρησιμοποιούν LNG. Θέλουμε και εμείς να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο και το μελετούμε», είπε.
«Θεωρούμε τη Ρεβυθούσα τον πυρήνα του συστήματος της ΔΕΣΦΑ» πρόσθεσε ο κ. Battilana και συνέχισε: «Προτεραιότητα μας είναι να ενισχύσουμε το δίκτυο και το λογισμικό.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προπαρασκευαστική δουλειά, σε βάθος δεκαετίας, να εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης με νέα πρότζεκτς, για να προετοιμάσουμε το δίκτυο να δεχθεί νέες ποσότητες ζήτησης φυσικού αερίου, να προετοιμάζουμε την Ελλάδα για την επόμενη δεκαετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης