Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Υπό έρευνα στις ΗΠΑ για αντιμονοπωλιακές πρακτικές - Ερευνάται και η Google

tags :
Facebook: Υπό έρευνα στις ΗΠΑ για αντιμονοπωλιακές πρακτικές - Ερευνάται και η Google
Εισαγγελείς ερευνούν τυχόν αντιμονοπωλιακές πρακτικές από το Facebook
Εισαγγελείς των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters, θα διερευνήσουν το κατά πόσο το Facebook ακολουθεί αντιμονοπωλιακές πρακτικές, αγνοώντας των ανταγωνισμό και θέντοντας τους χρήστες σε κίνδυνο.
Οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν αντιδράσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο, οι οποίες τροφοδοτούνται από τις ανησυχίες ανταγωνιστών, νομοθετών και ομάδων καταναλωτών. Κατηγορούν τις επιχειρήσεις ότι έχουν υπερβολική δύναμη και επιρροή, που εν τέλει βλάπτουν τους χρήστες.
Το Facebook, το οποίο πλέον κατέχει και WhatsApp και Instagram, έχει περισσότερους από 1,5 δισ. χρήστες. Πολλάκις έχει επικριθεί ότι επέτρεψε fake news και παραπλανητικές δημοσιεύσεις.
Ομοίως και η Google έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες παραπλάνησης των χρηστών προς όφελός της, ζημιώνοντας παράλληλα άλλες εταιρείες.
Οι εισαγγελείς που διερευνούν την εταιρεία περιλαμβάνουν επίσης εκείνες του Κολοράντο, της Φλώριδας, της Αϊόβα, της Νεμπράσκα, της Βόρειας Καρολίνας, του Οχάιο, του Τενεσί και της Επαρχίας της Κολούμπια, σύμφωνα με δήλωση.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες πολιτείες να συμμετάσχουν στην έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης