Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shastri (Ινδία): Ο γεωπολιτικός παράγοντας θα λειτουργήσει καταλυτικά για τους υδρογονάνθρακες στην ΝΑ Μεσόγειο

tags :
Shastri (Ινδία): Ο γεωπολιτικός παράγοντας θα λειτουργήσει καταλυτικά για τους υδρογονάνθρακες στην ΝΑ Μεσόγειο
Την ευχή, να επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ενεργειακής Οικονομίας της Ινδίας, Ashutosh Shastri
Την ευχή, να επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ενεργειακής Οικονομίας της Ινδίας, Ashutosh Shastri, από το βήμα του Southeast Europe Energy Forum που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία.
«Ο γεωπολιτικός παράγοντας θα λειτουργήσει καταλυτικά» είπε ο κ. Shastri και πρόσθεσε πως «έχουμε δει φοβερές διπλωματικές εξελίξεις στην περιοχή».
Ο κ. Shastri τόνισε ωστόσο ότι ορισμένα από τα πρόσφατα έργα και οι σχεδιασμοί έχουν να κάνουν με ζητήματα οικονομικής φύσης και όχι μόνο πολιτικά» και διερωτήθηκε, «πόσα από τα έργα, που αναφέρθηκαν στο συνέδριο, μπορεί να «χωρέσει» και να αντέξει οικονομικά η περιοχή.
«Πρέπει να συζητήσουμε για τις δύο μεγάλες χώρες στην Ν.Α. Μεσόγειο και αυτές είναι η Αίγυπτος και Τουρκία» είπε ο κ. Shastri και πρόσθεσε: «Η Αίγυπτος είναι και παραγωγός και καταναλωτής φυσικού αερίου.
Αυτές οι δύο αγορές μπορούν να αναπτυχθούν επαρκώς και να δικαιολογήσουν την υλοποίηση κάθε έργου από αυτά που συζητούμε σήμερα εδώ.
Ωστόσο, ο μηχανισμός τιμολόγησης και η ρευστότητας είναι κρίσιμοι παράγοντες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης