Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Γιατί ο Johnson φοβάται την ψήφο των μαθητών - Πώς μια άμεση ημερομηνία εκλογών θα στερήσει την ψήφο από τους πρωτοετείς φοιτητές

tags :
Politico: Γιατί ο Johnson φοβάται την ψήφο των μαθητών - Πώς μια άμεση ημερομηνία εκλογών θα στερήσει την ψήφο από τους πρωτοετείς φοιτητές
Politico: Γιατί ο Johnson φοβάται την ψήφο των μαθητών
Τον Boris Johnson και το Συντηρητικό Κόμμα φαίνεται να εξυπηρετεί να μην ψηφίσουν οι νέοι και κυρίως οι φοιτητές.
Χιλιάδες μαθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο περνούν τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους περιμένοντας να ξεκινήσουν την φοιτητική τους ζωή.
Μέσα σε αυτές τις νέες υποχρεώσεις υπάρχει και κάτι που δεν θα αποτελεί την προτεραιότητά τους: να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.
Αυτό φαίνεται πως θα βολέψει το Συντηρητικό Κόμμα.
Με το βρετανικό κοινοβούλιο να βρίσκεται σε αδιέξοδο και το σίριαλ "Brexit" να έχει διαρκέσει 3 χρόνια, οι πρόωρες εκλογές φαίνονται αναπόφευκτες. Το ερώτημα είναι πότε. Η προτιμώμενη ημερομηνία για τον Boris Johnson είναι η 15η Οκτωβρίου.
Το Εργατικό Κόμμα όμως, σε συντονισμό με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να επιθυμεί να διεξαχθούν οι εκλογές μετά το Χάλοουϊν, δηλαδή μετά τα τέλη Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι το Brexit θα έχει ήδη πάρει παράταση.
Η πλειονότητα του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ασχολείται με το ποια ημερομηνία θα φέρει πιθανότατα την νίκη: να διεξαχθούν δηλαδή οι εκλογές άμεσα ή λίγο αργότερα;
Η νέα φοιτητική κοινότητα περιλαμβάνει έναν αριθμό ρεκόρ μαθητών από μειονεκτούσες ομάδες - όχι φυσικούς συντηρητικούς υποστηρικτές. Οι νεότεροι ψηφοφόροι είναι συντριπτικά εναντίον του Brexit.

Όσο συνεχίζεται η καθυστέρηση στην προσφυγή στιςκάλπες, τόσο περισσότεροι φοιτητές θα εγγραφούν για να ψηφίσουν στις εκλογικές περιφέρειές τους. Αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους Τόρηδες.
Σχεδόν ένα εκατομμύριο νέοι ψηφοφόροι κάτων των 35 έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους το τελευταίο εξάμηνο.
Εάν οι εκλογές είναι τόσο κοντά, πόσοοι φοιτητές θα γυρίσουν στο πατρικό τους για να ψηφίσουν; Εξαρτάται πόσο θυμωμένοι θα είναι και ποια κίνητρα θα έχουν.
Οι ψήφοι τους ίσως στερήσουν από τον Johnson μερικές κρίσιμες έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης