Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διαδήλωση κατά του άτακτου Brexit στο Βερολίνο - Θα υπερασπιστούμε τη Βρετανική Δημοκρατία

Reuters: Διαδήλωση κατά του άτακτου Brexit στο Βερολίνο - Θα υπερασπιστούμε τη Βρετανική Δημοκρατία
Αυτό το απόλυτο χάος μας έχει φέρει κοντά ώστε με υπερασπιστούμε τη βρετανική δημοκρατία με αλληλεγγύη
Στο Βερολίνο μεταφέρθηκε η διαδήλωση κατά του Brexit όπου δεκάδες βρετανοί και ευρωπαίοι διαδηλωτές που ανήκουν στην ομάδα "Stop the Coup" (σταματήστε το πραξικόπημα). Πάνω από 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα (7/9) στη Πύλη του Βρανδεμβούργου, λίγα μέτρα μακριά από τη Βρετανική πρεσβεία, για να διαδηλώσουν κατά ενός άτακτου Brexit.
Οι διαδηλωτές, συγκέντρωσαν υπογραφές για να υπερασπιστούν τη «βρετανική δημοκρατία» ενάντια στην απόφαση του πρωθυπουργού Boris Johnson να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες προτού η Βρετανία αναχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
«Αυτή η προγραμματισμένη αναβολή της λειοτυργίας του κοινοβουλίου αποτελεί απειλή για τη βρετανική δημοκρατία και προκαλεί συνταγματική κρίση σε μια εποχή εθνικής κρίσης», αναφέρεται σε επιστολή που συνέταξαν οι διαδηλωτές την οποία και επέδωσαν στον πρεσβευτή της Βρετανίας στη Γερμανία.
«Αυτό το απόλυτο χάος μας έχει φέρει κοντά ώστε με υπερασπιστούμε τη βρετανική δημοκρατία με αλληλεγγύη», καταλήγει η επιστολή.
Η διαδήλωση στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε την ώρα που το BBC ανέφερε ότι βρετανοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των συντηρητικών που εκδιώχθηκαν από το κόμμα, πρόκειται να αναλάβουν νομική δράση κατά του Johnson σε περίπτωση που αρνηθεί να ζητήσει παράταση του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης