Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μασούτης (ΕΒΕΘ): Μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για να δοθεί το σωστό μήνυμα στους Ευρωπαίους

Μασούτης (ΕΒΕΘ): Μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για να δοθεί το σωστό μήνυμα στους Ευρωπαίους
H μακροχρόνια κρίση δεν συρρίκνωσε απλά τα εισοδήματα των Ελλήνων, αλλά υπογράμμισε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, είπε ο κ. Μασούτης
Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στην πράξη και όχι στα λόγια, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σε φάση ανάπτυξης και να δοθεί «το σωστό μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας και τις διεθνείς χρηματαγορές», ζήτησε  ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Γιάννης Μασούτης, απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, κατά το γεύμα που παρέθεσε το ΕΒΕΘ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).
Όπως είπε ο κ. Μασούτης, η μακροχρόνια κρίση δεν συρρίκνωσε απλά τα εισοδήματα των Ελλήνων, αλλά υπογράμμισε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, «που είχαν λάβει διαχρονικό χαρακτήρα, γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να τα αντιμετωπίσει».
Πρόσθεσε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι πολύ θετικά και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της ρευστότητας και τον έλεγχο της φοροδιαφυγής.
«Κάθε χρόνο χάνονται έσοδα για το κράτος από διαφυγόντες δασμούς και φόρους, ύψους 6-8 δισ. ευρώ ετησίως» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο να απαιτείται από τους νόμιμους επιχειρηματίες να δέχονται όλα τα φορολογικά βάρη και ταυτόχρονα να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από όσους παρανομούν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισήμανε ότι με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής της η νέα κυβέρνηση έχει επιδείξει ένα φιλοεπιχειρηματικό προφίλ. «Θέλω να πιστεύω ότι πέραν των μέτρων που έχουν ήδη συζητηθεί, ο πρωθυπουργός θα έχει κι άλλα επιχειρηματικά όπλα στη φαρέτρα του για να κάνουμε το μεγάλο άλμα μπροστά, για να μπει η οικονομία σε φάση βιώσιμης και διαρκούς ανάπτυξης» σημείωσε και επισήμανε την καλή συνεργασία με τον κ. Γεωργιάδη.
«Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, έχουν προχωρήσει ήδη θέματα που είχαν βαλτώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε και πρόσθεσε πως ίσως ήρθε πλέον το χρονικό σημείο που θα πρέπει να αναλογιστούμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα εισαγωγής κάποιων εργαλείων του Κέινς και σοβαρές συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης