Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κυβέρνηση επισπεύδει την απόσυρση 6 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ως το 2030

Η κυβέρνηση επισπεύδει την απόσυρση 6 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ως το 2030
Αν στα επόμενα 3,5 χρόνια δεν «σβήσει» καμία λιγνιτική μονάδα τότε οι ζημιές για τη ΔΕΗ θα διπλασιαστούν στα 1,3 δις. ευρώ
Επισπεύδει η κυβέρνηση την απόσυρση από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος των 14 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ επιδιώκοντας να αποτρέψει μελλοντικές (σε βάθος τριετίας) ζημιές ύψους 1,3 δις ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος” η δημόσια εταιρεία τα τελευταία 3,5 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Green Tank, έχει συσσωρεύσει καθαρές ζημιές 683 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών του διοξειδίου του άνθρακα από περίπου 10 ευρώ τον τόνο το 2016 στα 40 ευρώ τον τόνο το 2019.
Οι αναλυτές του Green Tank θεωρούν ότι αν δεν αλλάξει τίποτα στα επόμενα 3,5 χρόνια, δηλαδή αν δεν «σβήσει» καμία λιγνιτική μονάδα, τότε οι ζημιές για τη ΔΕΗ θα διπλασιαστούν, στα 1,3 δις. ευρώ.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, «με δεδομένη τη δραματική οικονομική κατάσταση της δημόσιας επιχείρησης, η οποία έχει ταμειακό έλλειμμα περί τα 900 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προχωρά στην κατάρτιση δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την απόσυρση το αργότερο ως το 2030 των 6 λιγνιτικών σταθμών συνολικής καθαρής ισχύος 3.904 MW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης